Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Delovna nesreča v Steklarni Rogaška (dopolnjeno)


Danes se je okoli 17.40 v Steklarni Rogaška zgodila delovna nesreča, in sicer je prišlo do razlitja kisline. 

Foto: PGD Steklarna Rogaška
Foto: PGD Steklarna Rogaška

Posredovali so člani PGD Steklarna Rogaška, ki so za takšne primere kot gasilska enota širšega pomena tudi ustrezno usposobljeni za širše območje, ki šteje 33 tisoč prebivalcev. Ostale podrobnosti o nesreči zaenkrat niso znane. 

Dodajmo, da je bilo lansko leto za PGD Steklarna Rogaška rekordno po številu intervencij, saj so posredovali 77-krat, od tega skoraj polovico v prometnih nesrečah. Leta 2015 je bilo vseh intervencij 62.

Dodano naknadno 

Ob 17.40 je v Rogaški Slatini v podjetju Steklarna Rogaška prišlo do delovne nesreče v kateri se je poškodoval delavec pri izvajanju vzdrževalnih del. Prišlo je do izpusta okoli 1.000 litrov 96 odstotne žveplene kisline, ki je iztekla v lovilni bazen. Pred prihodom gasilcev je uslužbenec v zaščitni obleki zaprl ventil rezervoarja in preprečil nadaljnje iztekanje kisline. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v SB Celje. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj nesreče in pregledali okolico nesreče. V podjetju bodo poskrbeli za izteklo kislino.

svinjska-polsi-klik