Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdravstvena postaja Bistrica ob Sotli s prenovljenimi sanitarijami in novimi pridobitvami


Včeraj so v Bistrici ob Sotli tudi uradno v namen predali novo pridobitev, ki so jo izvajali v okviru projekta Obnove dela prostorov v Zdravstveni postaji Bistrica ob Sotli. Obnovili so moške in ženske sanitarije, v katerih so sedaj obnovljene vse stene, zamenjane ploščice in svetila, sanitarije, umivalniki ter vsi ostali sanitarni izdelke, ki sodijo v sklop sanitarijev.

Po besedah v.d. direktorice JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah Irene Nunčič je dotični projekt eden izmed projektov posegov v prostore zdravstvene postaje, ki so si jih zadali v okviru investicijskega načrta za leto 2016: “Pri tem sem že ob koncu leta 2015, ko smo ravno tako v Zdravstveni postaji Bistrica ob Sotli uradno predali svojemu namenu obnovljen prostor za izvajanje nujne medicinske pomoči napovedala, da bomo v zdravstvenem domu nadaljevali s posegi v zdravstveni postaji ter, da jih bomo postopoma še okrepili. Zelo sem vesela, da nam je to tudi uspelo, med drugim tudi z obnovo prostorov v Zdravstveni postaji Bistrica ob Sotli,” je med drugim v sporočilu za javnost napisala Nunčičeva.

Na novo uredili sanitarije za invalide in zaposlene ter obnovili hodnik in jedilnico

Nunčičeva je izpostavila, da so skupaj z Ožboltom Seničarjem in županom Franjom Debelakom našli rešitev za umestitev novega sanitarija za invalide in zaposlene, kot tudi za manjši garderobni prostor in prostor za čistila. Prostori se nahajajo levo od glavnega vhoda in so v celoti urejeni na novo.

Poleg tega pa so obnovili še hodnik ob teh novih prostorih ter manjšo jedilnico za zaposlene in večnamenski vzporedni prostor. V vodstvu Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah so z realizacijo projekta zadovoljni in upajo, da bodo zadovoljni tudi občanke in občani Občine Bistrica ob Sotli ter ostali uporabniki zdravstvenih storitev, ko si bodo obnovljene prostore tudi sami ogledali.

Celotna vrednost projekta znaša približno 20.600 evrov, od tega je JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah zagotovil malo manj kot 18.000 evrov, 2.800 evrov pa je prispevala Občina Bistrica ob Sotli. Pri izvedbi projekta je sodelovalo podjetje Moškon d.o.o. ter podjetnik Aleksander Globovnik, projektno dokumentacijo pa je zagotovil Ožbolt Seničar.

Tudi v prihodnje bodo vlagali v prostore zdravstvenih postaj

Investicij pa po besedah Nunčičeve še ni konca. V JZ ZD Šmarje pri Jelšah so že začrtali dodatna vlaganja, s čimer sledijo 4-letnem investicijskem načrtu. Ob tem je še dodala, da je realizacija začrtanih investicij plod dobrega poslovanja oz. zagotovitve presežka prihodkov nad dohodki: “V Zdravstvenem domu, še posebej pa sama, smo zelo zelo veseli, da smo obnovo prostorov uspešno zaključili. Ob tem pa tudi tokrat napovedujem, da smo že začrtali dodatna vlaganja tako v prostore te zdravstvene postaje kot tudi v prostore drugih postaj. Na tem mestu sledim 4-letnem investicijskem načrtu Zdravstvenega doma, ki ga v vodstvu pripravljamo že tretjo leto zapored, o njegovi vsebini pa seznanjamo Svet zavoda in Občine ustanoviteljice. Pri tem smo za realizacijo teh investicij zagotovili tudi presežek prihodkov nad dohodki, in upam, da mi bo dovoljeno, da bom lahko pri izvedbi teh načrtov tudi sama sodelovala.”

odtenki-njive