Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Šmarje želijo spodbuditi podjetniški potencial


Minuli teden je v prostorih Občine Šmarje pri Jelšah potekal priložnostni pogovor z Matijo Goljarjem, voditeljem televizijske oddaje Štartaj, Slovenija! Z njim sta se pogovarjala župan občine Stanislav Šket in vodja oddelka za gospodarstvo mag. Zinka Berk.

V pogovoru z Matijo, ki je tudi vodja podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, v sklopu katerega delujejo podjetniške delavnice na slovenskih srednjih šolah, so prepoznali priložnosti za sodelovanje. Skupna želja je namreč spodbuditi podjetniški potencial v občini Šmarje pri Jelšah in pomagati.

Pogovarjali smo se z Zinko Berk, ki nam je pojasnila, od kod pobuda in kje na Občini vidijo potenciale: “Dali so nam pobudo, da so pripravljeni predstaviti zadevo, če nas seveda to zanima. Mi smo seveda takoj bili za sodelovanje in smo se pozitivno odzvali na vabilo. Gre za pospeševanje podjetništva. Poleg oddaje Štartaj, Slovenija! se ukvarjajo z različnimi projekti spodbujanja podjetništva in zaposljivosti, kar je pritegnilo tudi nas. Priložnosti vidimo predvsem pri promocijah, srečanjih, izobraževalnih delavnicah in razpravah za obstoječe in tiste, ki se za podjetništvo še odločajo.”

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah