Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trgovina Kašča Šmarje od sredine marca prva z lokalnimi in domačimi izdelki Kozjanskega in Obostelja


 

Kmetijska zadruga Šmarje je pred dnevi začela s prenovo svoje najstarejše živilske prodajalne Kašča Šmarje. V sklopu celovite obnove bodo prenovili notranjost trgovine, najpomembnejša novost pa bo sprememba v ponudbi.

Ta bo odslej temeljila na domačih, lokalnih izdelkih iz Obsotelja in Kozjanskega, ostalo ponudbo pa bodo dopolnili z izdelki v sklopu Mercatorjeve franšize. Naložba, ki bo končana sredi marca, je vredna 130.000 evrov.

Kašča Šmarje je najstarejša živilska trgovina Kmetijske zadruge Šmarje, s katero so v začetku 90-ih let začeli razvijati tovrstno maloprodajno mrežo. Že nekaj časa je v sistemu franšiz Mercatorja, v njej je tudi priljubljena mesnica Moj mesar Jože, kar bo tudi sestavni del prenovljene Kašče.

Odslej na policah lokalni in domači izdelki iz Obsotelja in Kozjanskega

Po vseh teh letih in spremembah nakupnih navad je bil čas za obnovo: »Odločili smo se, da trgovino obnovimo in njej se bodo kupci počutili še bolje. Še vedno ostajamo pri konceptu priročne, manjše trgovine za vsakodnevne nakupe, kjer si hitro postrežen in lahko odhitiš po ostalih opravkih,« razlaga direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But.

Najpomembnejša novost prenovljene Kašče Šmarje bo nadgradnja ponudbe, saj želijo kupcu ponuditi lokalne in domače izdelke iz Obsotelja in Kozjanskega, ki so jih lahko kupovali samo na kmetijah. »Kupci danes želijo na svojem krožniku hrano iz domačega okolja in kot Kmetijska zadruga se čutimo dolžne, da jim to tudi ponudimo. Zato smo pred časom s posebnim pozivom iskali lokalne ponudnike, ki bi nam lahko zagotovili določene izdelke,« je povedal Vinko But.

Kašča Šmarje bo prva trgovina, ki bo kupcu ponudila domače in lokalne izdelke iz Obsotelja in Kozjanskega
Kašča Šmarje bo prva trgovina, ki bo kupcu ponudila domače in lokalne izdelke iz Obsotelja in Kozjanskega

Sveže slovensko svinjsko meso in govedina rejcev, ki so člani zadruge

V prenovljeni Kašči Šmarje bo na voljo lokalno sadje in zelenjava, mleko, sveži mlečni izdelki, testenine, kruh, pecivo, jajca, sokovi, med, vina, mesni izdelki, olja, kisi, vložnine in izdelki domače obrti. »Posebej smo ponosni, da bomo kupcem ponudili sveže slovensko svinjsko meso in govedino rejcev, ki so člani naše zadruge,« dodaja But.

Prenova se je začela v pred nekaj dnevi in bo predvidoma končana do sredine marca. Kmetijska zadruga Šmarje ima še štiri trgovine Kašča, in sicer v Pristavi, Zibiki, Lesičnem in na Bučah. S temi manjšimi trgovinami so pred leti prisluhnili želji svojih članov in v vaška okolja vrnili trgovine za vsakodnevne nakupe, ki so že skorajda izginile: »S prisotnostjo teh trgovin skrbimo, da imajo prebivalci na podeželju vse, kar potrebujejo, čim bližje svoji hiši,« pojasnjuje vizijo direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But.

odtenki-njive