Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski reševalci ne želijo, da se njihovo strokovno delo povezuje z obtožbami na račun Nunčičeve


Zadnje dni po Facebooku in drugih medijskih kanalih krožijo anonimna pisma in objave, v katerih se v imenu zaposlenih v ZD Šmarje pri Jelšah navaja, da so se zaradi pritiskov direktorice Nunčičeve že dogajale napake pri njihovem delu.

Na tovrstna anonimna pisanja (prejeli smo jih tudi na Kozjansko.info vendar vsebine pisem, kjer nam vir ni znan, ne objavljamo) so se z ogorčenjem odzvali v kolektivu Reševalne službe JZ ZD Šmarje pri Jelšah, kjer pravijo, da je prelaganje posameznikove nestrokovnosti in napak na celoten kolektiv nedopustno. 

Kot največji delovni enoti v JZ ZD Šmarje pri Jelšah se reševalcem zdi nesprejemljivo, da se v imenu vseh zaposlenih pišejo pritožbe in obtožbe na račun Nunčičeve, češ da naj bi vršila pritisk nad zaposlenimi, zaradi katerega naj bi prihajalo do strokovnih napak. Sami so mnenja, da “Reševalna služba odlično in strokovno opravlja svojo delo in poslanstvo,” pri čemer se trudijo delati dosledno in empatično.

“Nedopustno pa je, da posamezniki za svojo nestrokovnost in morebitne strokovne napake izpostavljajo celoten kolektiv Javnega zavoda,” opozarjajo v kolektivu Reševalne službe in dodajajo, da bi se vsak posameznik moral zavedati svoje dolžnosti, da ne glede na okoliščine ravna po načelih Kodeksa etike. 

“Kot kolektiv reševalne službe se strinjamo in smo prepričani, da svoje delo opravljamo strokovno, nepristransko in profesionalno, zato so naši pacienti deležni vrhunske zdravstvene oskrbe,” še pišejo v uradnem pismu, opremljenem z žigom šmarske reševalne službe. 

Zagotavljajo, da so se v zadnjih letih okrepili na vseh področjih, da imajo vrhunsko opremo, vozila in strokovno usposobljene reševalce, ki bodo ljudem pomagali kadarkoli in kjerkoli, ne glede kje in kaj se je zgodilo in kdo je posameznik, potreben pomoči.

*Fotografija iz ene izmed številnih vaj zaščite in reševanja, v katerih redno sodelujejo tudi reševalci šmarskega Zdravstvenega doma

sola-voznje-polsi-klik