Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška v polfinale mednarodnega pokala


Košarkarji Rogaške so na povratni tekmi pokala Sixt Alpe Jadran proti avstrijski vrti iz Kapfenberga morali nadoknaditi zaostanek devetih točk s prve tekme. Zaradi bolezni je bila slatinska ekipa nekoliko razredčena, a je na koncu tudi brez Davisa napredovala na zaključni turnir.

Gostje, ki so v Rogaško Slatino prišli z zamudo, zaradi česar se je tekma začela nekoliko kasneje, so začeli nekoliko bolje in povedli s 3:8, a je Rogaški v štirih minutah uspela serija z 10:0. Gostitelji so bili nekaj časa v prednosti, v 14. minuti pa so znova povedli fantje iz Avstrije. Od 16. minute, ko je bilo na semaforju 27:27, so na igrišču zagospodarili Slatinčani, ki so do polčasa razliko povečali na 14 točk. 

V tretji četrtini so domači uspeli ohranjati prednost, na začetku zadnje četrtine pa je Rogaška povedla za najvišjih 22 točk. Kapfenberg se je v 37. minuti uspeli približati na 12 točk, a je domača zasedba preprečila, da bi prišli še bližje.

Rogaška : ECE Bulls Kapfenberg 87:69 (20:16, 26:16, 14:15, 27:22)
Ferme 23 (5×3), Grušovnik in Šakotić 17, Djuranović 10, …

Na zaključni turnir se je že uvrstila zasedba Helios Suns, kakor tudi ekipa Komarnega, s katero so se Slatinčani merili v predtekmovalni skupini D. Jutri je na vrsti še tekma Zlatoroga in Traiskirchna, ki je na prvi tekmi zmagal za šest točk.