Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 28. 2. 2017


PROMETNE NESREČE

V ponedeljek, 20. 2. 2017, so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila v naselju Šentvid pri Grobelnem. V prometni nesreči na sreči ni bilo telesno poškodovanih. Ugotovili so, da je do prometne nesreče prišlo, ko je voznik vozil preko cestno železniškega prehoda v času, ko so zapornice pričele spuščati. Na srečo je bila poškodovana samo polzapornica. Voznik je zaradi kršitve cestno prometnih predpisov prejel plačilni nalog za plačilo globe.

O prometni nesreči v Prelaskem so bili policisti obveščeni tudi 22. 2. 2017. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je najprej oplazil nasproti vozeče tovorno vozilo, nato pa čelno trčil v naslednje tovorno vozilo. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Za kršitev cestno prometnih predpisov je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

Prometna nesreča se je zaradi neprilagojene hitrosti pripetila tudi 24. 2. 2017 na cesti iz smeri Pristave pri Mestinju proti Belemu. V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila. Udeleženci so utrpeli lažje poškodbe. Kršitelj je zaradi kršitve cestno prometnih predpisov prejel plačilni nalog za plačilo globe

INTERNETNA GOLJUFIJA

V sredo, 23. 2. 2017, je oškodovanec naznanil, da je preko internetne strani naročil daljnogled in ga tudi plačal. Ker daljnogleda ni prejel, ga je neznani storilec ogoljufal. Policisti ob tej priložnosti  ponovno opozarjajo, da bodite previdni pri nakupu preko interneta in pri nakazilu denarja na nepoznane banke, ki imajo sedeže nekje v tujih državah.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

24. 2. 2017 so bili policisti obveščeni, da je do sedaj še naznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Mestinja. Notranjost je preiskal in si prisvojil denar ter zlatnino. Iz garaže pa je odtujil še osebni avtomobil, ki pa je bil kasneje najden.

TATVINA SUHOMESNIH IZDELKOV

24. 2. 2017 so bili policisti obveščeni, da stanovalci iz stanovanjske hiše v okolici Mestinja iz kleti pogrešajo suhomesne izdelke. Policisti storilca še iščejo.

TATVINA V ŠMARJU

V nedeljo, 26. 2. 2017, so bili policisti obveščeni o tatvini iz poslovnega prostora v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca izkoristila nepazljivost lastnika in poslovnega prostora odtujila nekaj pijače in menjalni denar. Policisti so storilca še izsledili in jima predmete zasegli. Svojo zgodbo bosta storilca še morala povedati na sodišču.

VOŽNJE POD VPLIVOMA ALKOHOLA

21. 2. 2017 so policisti v okolici Podčetrtka ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ker je kazal znake opitosti od alkohola, mu je bil odrejen alkotest. Po opravljenem preizkusu je alkotest pokazal, da je voznik vozil vozilo v cestnem prometu veliko nad dovoljeno stopnja alkohola v izdihanem zraku. Voznik se bo moral za svoje početje zagovarjati pri sodniku, ki bo odločil glede nadaljnjih voženj in veljavnosti vozniškega dovoljenja kršitelja.

V jutranjih urah 25. 2. 2017 je preveliko stopnjo alkohola alkotest pokazal tudi vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil v okolici Grobelnega. Tudi ta kršitelj se bo moral zagovarjati na sodišču glede nadaljnjih voženj.

Prav tako so policisti v zgodnjih jutranjih urah 26. 2. 2017 v okolici Šmarja pri jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest prav tako pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. O nadaljnji veljavnosti vozniškega dovoljenja se bo tudi ta voznik moral pogovoriti s sodiščem.