Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najbolje so domačo občino poznala dekleta s Ponikve


V Šentjurju je tamkajšnji mladinski center znova izpeljal kviz »Ali poznaš svojo občino?«, istočasno pa je bila prireditev tudi dan odprtih vrat Občine Šentjur …

Okoli 30 mladih z mentorji iz šestih osnovnih šol občine Šentjur se je pomerilo v znanju s področja lokalne samouprave, organiziranosti, pristojnosti, pa tudi kulturnih, naravnih, zgodovinskih in drugih znamenitosti v občini.

Gre za projekt, ki ga je Mladinski center Šentjur  razvil v sklopu projekta mladih za demokracijo “Tvoje dejanje šteje“, ki ga je financirala Evropska komisija iz programa Mladi v akciji. Ideja ekipe mladih je bila s predavanji po šolah predstaviti učencem kako deluje lokalna samouprava in to znanje preveriti še s kvizom na občinski ravni. Tako sta za potrebe predavanj in kviza nastala tudi priročnik Od občana do župana in družabna namizna igra Spoznaj svojo občino! 

Največ točk je tokrat osvojila ekipa OŠ Blaža Kocena Ponikva v zasedbi: Anja Brglez, Ana Kranjc, Iza Matko, Neža Svetelšek in Nika Zabukovšek. Mentorica zgolj dekliško obarvani zasedbi je bila Mateja Bevc.