Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na vlaku iz Celja v Rogatec policisti prijeli tri džihadiste na poti v Sirijo


odprtje_proge_rogatec_djurmanec_1Francoski mediji so včeraj poročali, da je slovenska policija aretirala dva džihadista  s francoske liste terorističnih osumljencev, ki sta pobegnila iz hišnega pripora v Franciji in se odpravila na pot proti Siriji.

Na poizvedovanje spletnega medija www.domovina.je je slovenska policija potrdila, da so prijeli tri sumljive osebe, za katere se je kasneje izkazalo, da so v Franciji že bili obravnavani zaradi kazniva dejanja s področja terorizma.

Policisti so džihadiste prestregli na potniškem vlaku iz Celja proti Rogatcu.

Moška (Francozi pišejo o dveh), oba z vladne liste terorističnih osumljencev, znane kot “S” lista, sta kljub ostremu policijskemu nadzoru lani jeseni uspela pobegniti iz Francije in se podati proti ozemlju pod nadzorstvom ISIS-a. Pobegniti jima je uspelo iz hišnega pripora v mestu Bayonne na jugozahodu Francije.

Francoski viri nato navajajo, da ju je po prepotovanih 1500 kilometrih v Sloveniji aretirala naša policija.

SLOVENSKA POLICIJA: TRI SUMLJIVE OSEBE BREZ DOKUMENTOV NA VLAKU CELJE-ROGATEC SO SE IZDAJALE ZA FRANCOZE

Slovenska policija je za spletni medij Domovina.je informacijo potrdila ter ponudila nekaj podrobnosti. Do prijema je prišlo oktobra lani pri opravljanju rednih nalog na potniškem vlaku, ki vozi na relaciji Celje – Rogatec. Policisti so  izvedli postopek ugotavljanja identitete treh potnikov, pri čemer je bilo ugotovljeno, da osebe ne posedujejo nobenega potovalnega dokumenta, v postopku pa so navajali, da so državljani Francije.

Po preverjanju njihove identitete v policijskih prostorih so najprej navedli lažne osebne podatke ter dajali neusklajene izjave o namenu njihovega nadaljnjega potovanja. V Slovenijo naj bi vstopili preko Italije.

Z usklajenim sodelovanjem med slovensko in francosko policijo so potrdili identiteto vseh treh oseb, pri čemer so ugotovili, da so v Franciji bile obravnavane zaradi kaznivega dejanja s področja terorizma.

Francoski varnostni organi so nato za vse tri osebe posredovali Evropske naloge za prijetje in predajo. Po opravljenih zaslišanjih je  preiskovalni sodnik zoper vse tri odredil pripor ter sklep o predaji Republiki Franciji, ki je bila izvedena konec lanskega novembra.

sola-voznje-polsi-klik