Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z uspešnega turnirja karate lige v Podčetrtku


Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v Podčetrtku organiziral 3. kolo karate lige. Tekmovanja se je udeležilo 130 tekmovalcev iz 16 klubov.

Po prisrčnem pozdravu člana KKKO Pepija Kladuška je publiko pozdravil župan občine Podčetrtek, Peter Misja, ki je tekmo tudi uradno odprl. Po slovenski himni in predstavitvi klubov ter tekmovalcev je na sredino tatamija ponosno zakorakalo kar 21 članov KKKO. Pomerili so se v katah in športnih borbah. 

Otroci, ki so tekmovali, so pokazali kako so skozi treninge pridobili občutek za sodelovanje v skupini, timski duh, predvsem pa odgovorno prevzeli vsak svojo vlogo.  Nekaterim je bila namenjena tudi športna sreča, drugim malo manj. V klubu so ponosni na prav vse nastopajoče tekmovalce, posebne čestitke pa so namenili tistim, ki so na tekmi doživeli ognjeni krst.

karate_podcetrtek_januar_2017_1V katah so nastopili: Ana Kobale (3. mesto), Ana Bele (2-krat prvo mesto), Lea Bele (2-krat drugo mesto), Benjamin Herman (3. mesto), Lenard Ploštajner, Vinko Juraja (3. mesto), Gašper Furlinger, Tilen Prah (2-krat 3. mesto), Patrik Kosi, Grega Zbil (2-krat 1. mesto), Filip Lotrič ( 1. mesto in 2. mesto), Miha Preskar (3. mesto). Kataši  z rednimi intenzivnimi treningi  razvijajo ravnotežje, odzivnost, pridobivajo na moči, hitrosti in koordinacijo.

Prav tako so v klubu zadovoljni z rezultati tekmovalcev v borbah. Samozavestno in z veliko mero borbenega duha so na tatami stopili: Sara Osek (2. mesto), Ana Marija Petauer (1. mesto), Grega Zbil (1-krat 1., 1-krat 2. mesto), Luka Kobale (3. mesto), Jakob Žumer (1-krat 1. in 1-krat 2. mesto), Nejc Kunštek (1-krat in 1-krat 2. mesto), Timotej Jordan (1. mesto in 3. mesto), Žan Luka Lesnika (2-krat 2. mesto) in Mateo Muren (3. mesto).

Prav tako gre zahvala članu kluba Zlatku Žumru za nudenje zdravniške oskrbe. Zahvala gre tudi vsem ostalim, ki niso omenjeni, vendar so prispevali velik delež k nemoteni organizaciji omenjenega tekmovanja. Podjetju Rajmax d.o.o. se zahvaljujejo za logistične potrebe prevoza vse športne opreme potrebne za izvedbo takšnega tekmovanja. Če strokovnjaki pravijo, da je bil karate razvit zato, da posameznika tako telesno kot umsko pripravi na vse izzive v življenju, vzpostavi telesno in duševno ravnovesje, zagotovi vsestranski motorični razvoj, krepi socializacijo, potem so po mnenju glavnega trenerja Mihe Romiha v karate klubih zagotovo na pravi poti, da pomagajo našim otrokom zagotavljati optimalne pogoje za njihov razvoj.