Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večer aforizmov in politične satire v Ipavčevem kulturnem centru (video)


Minuli ponedeljek se je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur odvil večer aforizmov in satire. Osrednja akterja dogodka sta bila Jože Mastnak – Marjan, ki je obiskovalcem predstavil svojo knjigo ter Žiga Čamernik, ki je nastopil v politični satiri z naslovom Gospod predsednik.

Šentjurski literat in aforist Jože Mastnak – Marjan se je tudi tokrat izkazal kot mojster pisanja kratkih in zbadljivih misli, ki nagovarjajo različna področja našega življenja. Med pogovorom, ki ga je vodila direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset, so obiskovalci izvedeli številne podrobnosti o gostu, ob čemer je slednji prebral številne aforizme, tudi tiste, ki jih je ustvaril pred kratkim.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj:

 

Po pogovoru pa so se obiskovalci nasmejali odličnemu Žigi Čamerniku, ki je nastopil v monodrami s pomenljivim naslovom. Obiskovalcem se je v vlogi predsednika predstavil kot nekakšna mešanica zgodovinskih, mitoloških, literarnih in pravljičnih oseb. Torej več kot običajna oseba, ki ji ni para ne pod soncem ne v galaksiji.

vecer_aforizmov_mastnak_2

Po končanem programu je sledilo druženje v avli Ipavčevega kulturnega centra, pogovor z Mastnakom, ki pa je bil tudi na voljo za avtograme.

odtenki-njive