Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah: David Stupica nič več podžupan Občine


Sedaj že nekdanji podžupan Občine Šmarje pri Jelšah David Stupica je preko socialnega omrežja sporočil, da je z današnjim dnem razrešen z mesta podžupana Občine Šmarje pri Jelšah. Sklep naj bi z dne 27. januarja podpisal župan Stanislav Šket.

Stupica se je med drugim zahvalil občankam in občanom ter vsem, ki so mu nudili podporo, sedaj pa naj bi si vzel čas za počitek. V nadaljevanju navajamo njegovo objavo: “Spoštovane občanke in občani občine Šmarje pri Jelšah. Želim vas obvestiti, da sem z današnjim dnem razrešen z mesta podžupana Občine Šmarje pri Jelšah s sklepom, ki ga je podpisal župan Stanislav Šket, dne 27. 1. 2017. Najprej si želim vzeti nekaj časa za premislek, prespati zadevo in se pogovoriti sam s seboj. Hvala za vso vašo podporo, ki ste mi jo izkazali v teh tednih, dneh. Vse dobro občini Šmarje pri Jelšah.”

Z Občine Šmarje sporočili, da so podžupana razrešili zaradi nezaupanja

Z Občine Šmarje pri Jelšah pa so v sporočilu javnosti zapisali razloge za razrešitev Stupice kot podžupana: David Stupica od prvega februarja ne bo več podžupan Občine Šmarje pri Jelšah. Novega podžupana bo župan Stanislav Šket v skladu s Statutom Občine Šmarje pri Jelšah imenoval v prihodnjih dneh.

V zadnjem obdobju David Stupica kot podžupan ni sodeloval z zaposlenimi v občinski upravi, deloval je proti županovim predlogom, odločitvam in programu Liste Stanka Šketa. Ker mu župan ne more več zaupati, ga je v skladu s svojimi in zakonskimi pristojnostmi razrešil s sklepom, ki ga je podpisal v petek, 27. januarja 2017.

David Stupica je bil v občinski svet izvoljen na Listi Stanka Šketa, podžupan je bil od 1. februarja 2014.”

Foto: osebni arhiv – Facebook

sola-voznje-polsi-klik