Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 4. 1. 2017


V aktualnem policijskem poročilu najbolj izstopa dogodek, ko je voznika BMW-ja, serije 5, natočil gorivo in s črpalke odpeljal brez plačila.

Tatvina avtomobila

Policisti so bili 27. 12. 2016 obveščeni, da je neznanec preko noči v Šentjurju odtujil osebni avtomobil, ki ga je imel lastnik parkiranega pred stanovanjsko hišo. Vozilo je bilo nato 28. 12. 2016 najdeno in vrnjeno lastniku, policisti pa še zbirajo obvestila o nepridipravu, ki ga je odpeljal.

Zatajitev denarja

Policiste je 28. 12. 2016 obvestil občan, da je na bankomatu v Šentjurju dvignil denar, ki pa ga je nato pozabil v reži, kar je izkoristil neznanec in denar odtujil. Policisti zbirajo obvestila o storilcu, zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo.

Spor med znancema

Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do spora med znancema, pri čemer pa so zapele tudi pesti, oba pa sta bila pri tem telesno poškodovana. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o zadevi obvestili tožilstvo v Celju.

Ugriz psa        

Policisti so bili 29. 12. 2016 obveščeni, da je prejšnji dan pes ugriznil v nogo poštarja, ki je k hiši prinesel pošto. Zoper lastnika psa sledi postopek o prekršku.

Tatvina goriva

Policisti so bili 30. 12. 2016 obveščeni, da je neznanec na bencinskem servisu pri izvozu iz avtoceste natočil gorivo v osebni avtomobil BMW, serije 5, srebrne barve in s kraja odpeljal brez plačila. Policisti nepridiprava še iščejo.

Previdnost v cestnem prometu

Policisti so v zadnjem obdobju obravnavali več prometnih nesreč, kjer je bil glavni vzrok neprilagojena hitrost vozila. Voznike opozarjamo, da je glede na zunanje temperature na mnogih senčnih legah vozišče lahko spolzko, kar ob neprilagojeni hitrosti hitro pripelje do neljubih dogodkov, ter je zato vožnjo potrebno prilagoditi vremenskim razmeram, ter stanju vozišča.

Prav tako opozarjamo vse voznike, da zjutraj skrbno očistijo zaledenela stekla svojih jeklenih konjičkov, saj je neoviran pregled eden izmed poglavitnejših pogojev za varno vožnjo saj le tako lahko pravočasno opazimo morebitno nevarnost ali oviro. Prav tako pa je za neočiščena stekla predpisana tudi kazen v znesku 200 EUR.

Prav tako je treba opozoriti vse pešce, ki so udeleženi v cestnem prometu, da naj upoštevajo cestno prometne predpise in uporabljajo dobro vidna oblačila ter odsevna telesa, saj se morajo zavedati, da so ena izmed najranljivejših skupin udeležencev v cestnem prometu.

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III