Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 24. 1. 2017


Sneženje ponekod okrepi medsosedske odnose, ponekod pa žal tega ne izkoristijo. 

Medsosedski spor I.

Policisti so bili 17. 1. 2017 obveščeni o težavah, ki naj bi jih občanka imela s sosedom, ki naj bi ji zaprl pot. Policisti so na kraju ugotovili, da imajo udeleženci spor zaradi zemljišča in je eden izmed njih preko dovozne ceste napeljal rdeč trak. Napoteni so bili na pravdo.

Vožnja z motornimi sanmi

Policisti so bili 18. 1. 2017 naknadno obveščeni, da so se po Prevorju neznanci z motornimi sanmi vozili tako po travniku kot tudi po cesti, ki jo s tem uničujejo. Sankačev niso izsledili, občane pa opozarjajo, da je vožnja z motornimi sanmi v naravnem okolju prepovedana, kakor tudi vožnja z njimi po cesti. Za oba prekrška je predvidena globa.

Medsosedski spor II.

Policisti so bili 19. 1. 2017 obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu v Šentjurju, kjer naj bi voznik z vozilom zaparkiral drugo vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da ne gre za nepravilno parkirano vozilo, ampak za medsosedski spor glede mesta parkiranja zaradi napluženega snega.

Zatajitev denarja

Občanka je v petek, 20. 1. 2017, na bankomatu v Šentjurju na Mestnem trgu dvignila 100 EUR, ki pa jih je nato pozabila v reži in odšla s kraja. Ko se je vrnila do bankomata, je ugotovila, da denarja ni več. Policisti zbirajo podatke o storilcu, zoper katerega bo podana kazenska ovadba.

Živali v prometu

Policisti so bili 20. 1. 2017 obveščeni, da se na cesti v Vrbnem nahaja konj. Ob prihodu na kraj konja sicer ni bilo več, so pa bile v snegu na travniku vidne sledi, ki so vodile v smeri Hruševca. Konja in lastnika policisti niso izsledili.

Nadalje so bili policisti 23. 1. 2017 obveščeni, da je v Črnolici iz obore ušla krava, ki predstavlja nevarnost za udeležence v cestnem prometu. Policisti so ugotovili, da je lastnik kravo že spravil nazaj v oboro in poskrbel, da krava ne bo ponovno nevarna za udeležence v cestnem prometu.

Skrb za živali

Občane opozarjamo, da v zimskem času, sedaj, ko so temperature večino časa pod lediščem, poskrbijo tudi za svoje domače živali. Psi, ki živijo zunaj, naj imajo zagotovljeno primeren prostor (hiško), ki jim bo omogočala, da se ubranijo pred mrazom. Prav tako je treba poskrbeti, da imajo dovolj hrane in vode, ki v tem času hitro zamrzne. Podobno je potrebno poskrbeti tudi za mačke, ki živijo zunaj, da imajo topel prostor, ter zadostno količino hrane in pijače. Ker imajo ljudje doma tudi druge živali (krave, prašiči, konji, kokoši…) je tudi zanje potrebno poskrbeti, ker živali težje prenašajo nizke temperature. Za vse živali je sicer skozi vse leto pomembno, da imajo primerno bivališče, ter zadosti hrane in vode.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo

Na območju celotne Slovenije med 16. in 29. 1. 2017 poteka preventivna akcija VOZIMO PAMETNO! V tem času policisti poostreno nadzirajo nepravilno uporabo mobilnih telefonov ali drugih naprav, ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje, med vožnjo.

Priprave na udeležbo v cestnem prometu

Prav tako opozarjamo vse voznike, da zjutraj skrbno očistijo zaledenela stekla svojih jeklenih konjičkov, saj je neoviran pregled eden izmed poglavitnejših pogojev za varno vožnjo saj le tako lahko pravočasno opazimo morebitno nevarnost ali oviro. Prav tako pa je za neočiščena stekla predpisana tudi kazen v znesku 200 EUR.

Prav tako je treba opozoriti vse pešce, ki so udeleženi v cestnem prometu, da naj upoštevajo cestno prometne predpise ter uporabljajo dobro vidna oblačila in odsevna telesa, saj se morajo zavedati, da so ena izmed najranljivejših skupin udeležencev v cestnem prometu.

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III