Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nov izbor direktorskega kandidata Zdravstvenega doma: ne Svetelšek in Nunčičeva, ampak Dikaučič


zd-smarjeNa včerajšnji seji Sveta zavoda ZD Šmarje pri Jelšah je tesna večina za direktorskega kandidata nekoliko nepričakovano izbrala v tem okolju povsem neznanega pravnika Marjana Dikaučiča.

Dosedanja direktorica Irena Nunčič je dobila šest glasov, medtem ko Aleksander Svetelšek v ponovljenem izboru ni prepričal niti enega člana Sveta zavoda.

Saga o izboru direktorja JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah dobiva nov presenetljiv preobrat. Na ponovljen razpis za direktorja se je prijavilo osem kandidatov, šest, ki so izpolnjevali pogoje, se je v sredo, 4.1., predstavilo članom Sveta zavoda.

A pri glasovanju ni prišlo do pričakovanega soočenja med obema favoritoma, dosedanjo direktorico Ireno Nunčič (do sedaj jo je Svet zavoda izbral dvakrat, a jo je obakrat blokiral šmarski občinski svet) in Aleksandrom Svetelškom (zadnji izbor Sveta zavoda, vendar so razpis zaradi napake pri zahtevani izobrazbi morali ponoviti). Največ, 8 glasov članov Sveta zavoda je prejel 35-letni univerzitetni diplomirani pravnik iz Slovenske Bistrice, Marjan Dikaučič, Nunčičeva je dobila 6 glasov, Svetelška pa po novem ni podprl noben od devetih kandidatov, ki so zanj glasovali prejšnjič.

Zanimivo je, da je bil Dikaučič med prijavljenimi kandidati že ob prejšnjem razpisu, a zaradi oddaje nepopolne vloge ni bil med kandidati, za katere so lahko glasovali člani Sveta zavoda.

S strani več članov sveta pa je slišati, da je Dikaučič pripravil zelo prepričljivo predstavitev svojega programa in vizije dela na mestu direktorja JZ ZD.

Kdo je Marjan Dikaučič

Marjan Dikaučič je v naših koncih relativno neznano ime. Leta 1981 rojeni pravnik je na Pravni fakulteti v Mariboru diplomiral leta 2006, po diplomi pa dve leti opravljal pripravništvo na višjem sodišču v Ljubljani. Poklicno pot je nadaljeval kot pravnik v gospodarstvu in sicer v podjetju Varnost Maribor, kot ustanovitelj in solastnik podjetja Legalius d.o.o. (ki več ne deluje) in samostojni podjetnik se je ukvarjal s pravnim svetovanjem raznim podjetjem ter opravljal direktorsko funkcijo v podjetju Prevozi Žižek d.o.o., s čemer je zaključil junija minulo leto.

Neposrednih delovnih izkušenj v zdravstvu nima, še najbližje temu je njegovo članstvo v Svetu zavoda doma starejših občanov dr. Jožeta Potrča Poljčane in Lambrechtovega doma starejših v Slovenskih Konjicah. 

Ali bo Marjan Dikaučič postal direktor JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je sedaj odvisno od občinskih svetnikov šestih občin ustanoviteljic.