Kolesarska steza med Šentjurjem in Celjem morda že prihodnje leto

27. 1. 2017 11:50

Projekt Kolesarske povezave v Savinjski regiji je pred kratkim doživel javno predstavitev idejnega projekta državne kolesarske poti, ki bi povezala Celje, Štore in Šentjur. Državna kolesarska povezava, odsek G15 Celje–Štore–Šentjur, je sicer del regijskega, državnega in tudi mednarodnega kolesarskega omrežja.

Ker je za uresničitev projekta potrebno pridobiti tudi soglasja lastnikov zemljišč, kjer bo potekala trasa, so župani občin Celje Bojan Šrot, Šentjurja mag. Marko Diaci in Štor Miran Jurkošek povabili na predstavitev idejnega projekta tako lastnike zemljišč kot tudi predstavnike Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), ki jo je zastopal Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste in podjetja DRI upravljanje investicij, d.o.o.

Odziv med lastniki je bil pozitiven, velika večina jih je projekt podprla, spodbudna pa je bila tudi udeležba – sestanka se je namreč udeležilo skoraj 50 lastnikov zemljišč. V nadaljnjih fazah projektiranja bodo pristojni proučili posamezne pomisleke prisotnih. Ocenjena vrednost projekta kolesarskih poti v skupni dolžini 10,95 km je 4 milijone EUR, od tega v Mestni občini Celje 1,3 milijona EUR (3,83 km), Štore 1,7 milijona EUR (4,52 km) in Šentjurju v višini 1 milijon EUR (2,6 km). Občine in koordinator projekta si skupaj prizadevajo pridobiti sofinancerska sredstva s strani državnega proračuna, računajo tudi na pridobitev evropskih sredstev.

Po optimističnih napovedih bi se po zelo potrebni kolesarski prometnici lahko zapeljali že prihodnje leto. Kolesarska trasa bo skozi vse tri občine potekala večji del ob železnici in Voglajni, stran od glavnih cest.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X