V Babni Gori posredovali gasilci iz treh društev (foto in zahvala)

16. 1. 2017 8:41

V zadnjem dnevu po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje na našem območju na srečo ni bilo potrebnih veliko intervencij.

Včeraj je ob 12.34 v Babni Gori v občini Šmarje pri Jelšah zagorela lesena obloga ob dimniku počitniškega objekta. Gasilci PGD Sveti Štefan, Loka pri Žusmu in Šmarje pri Jelšah so oblogo pogasili, odstranili del lesenega opaža in izolacije ter pregledali prostore.

O samem dogodku je na svojem Facebook profilu poročala Mateja Pantner:

O, čem premišljujem…?? Ljudje, dajte pregledati dimnike, če so izpravni!! Namreč, danes smo imeli srečo v nesreči … lahko bi ostali brez hiške, ki jo je gradil moj stari oče in živel in umrl v svoji lastni hiški s svojo ženo, oziroma mojo staro mamo … Oba sta sicer že pokojna nekaj let … pa vendar … ta hiška nima samo zgodovinske vrednosti, so spomini in na mojo mladost in moje prednike … in bi mi bilo zelo žal, če bi danes pogorela …

Hvala Bogu, da so moji fantje (mož in dva sinova) pogasili požar že v začetni fazi in, da so gasilci poškropili s prahom ter s kamero pregledali, če je vse v redu. Zahvaljujem se PGD Sveti Štefan, PGD Loka pri Žusmu in PGD Šmarje pri Jelšah za res hitro odzivnost in pripravljenost v težkih zimskih razmerah priti na pomoč. Sama sem gasilka v PGD Šentjur in vem koliko pomenijo minute, včasih sekunde med klicem in odzivnostjo gasilcev. Vsa čast in velik poklon vsem trem društvom! Moj stari ata Vinko Brglez je bil ustanovitelj PGD Sveti Štefan … in še enkrat resnično HVALA za vse in vsakemu posebej, ki ste bili danes na intervenciji na domačiji ustanovitelja društva!

 

pozar_babna_gora_januar_2017-komb

*foto: Mateja Pantner

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,549 seconds.