Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Žive jaslice v Šmarju pri Jelšah (foto)


Na večer božičnega dne so na trgu pred kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah izvedli že tradicionalne žive jaslice, tokrat v nekoliko manjšem obsegu kot v preteklih letih. Glavni organizator je tudi letos bila šmarske župnija, za tehnično pripravo in scenarij živih jaslic je poskrbel Tomaž Stiplošek. Pri pripravi in izvedbi živih jaslic je letos aktivno sodelovalo okoli 150 ljudi.

Marsikje na Slovenskem je navada, da na božični dan priredijo žive jaslice, ki v zadnjih letih postajajo tradicija kraja Šmarje pri Jelšah. Tako so se številni zbrali na ploščadi pred šmarski kulturnim domom, kjer so preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost božične noči.

Pri ponazarjanju svetopisemskega dogodka so sodelovali kostumirani Marija in Jožef z dojenčkom Jezusom (tokrat je to bil Martin), sveti trije kralji, pastirji, rimska vojska, angel, Cerkveni otroški pevski zbor Plamen, Amani in številni ostali. Prisotne so bile tudi živali – ovce, bikec in osliček.

zive_jaslice_smarje_2

Zbrane je nagovoril direktor Knjižnice Šmarje Jože Čakš, ki je predstavil celotno sceno in dogajanje ter izpostavil številne napore in trud vseh, ki so pomagali pri realizaciji živih jaslic. “Vse skupaj, kar je nocoj tukaj, je pripravljeno z veliko ljubeznijo do tega, da se v kraju in v župniji zgodi veliko. Glavni “krivec” za to je zagotovo Tomaž Stiplošek, ki je kar nekaj mesecev pripravljal ta dogodek in seveda glavni organizator Župnija Šmarje pri Jelšah, na čelu z župnikom in dekanom Tadejem Linasijem”, je med drugim povedal Čakš.

Po končani prireditvi so se obiskovalci zadržali ob stojnicah, ki so ponujale kuhano vino in čaj, pri stavbi šmarskega Hrama pa so pripravili ogled domačih obrti. 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”597″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polovicka_celje_klik