Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključna prireditev bralne značke v Šmarju z Elzo Budau (foto, video)


Prvi decembrski petek je bil v Šmarju pri Jelšah v znamenju literature. V zgornji dvorani kulturnega doma je potekala že deseta zaključna prireditev bralne značke za odrasle.

Na večer podelitve priznanj desete bralne značke je bilo v šmarskem kulturnem domu še posebej slovesno. Skozi prijeten pogovor z voditeljico Majo Ratej se obiskovalcem pobližje predstavila slovenska tekstopiska, pesnica in pisateljica Elza Budau.

rojena leta 1941 v Beogradu. Med njene največje skladbe slovenske popevke štejejo Poletna noč, Brez besed, Samo nasmeh je bolj grenak, Pegasto dekle, Ti si moja ljubezen in številne druge. Za svoje življenjsko delo je leta 2003 prejela viktorja, štiri leta kasneje pa za svoj radijski in glasbeni opus še Ježkovo nagrado.

zakljucek_bralne_znacke_z_elzo_budau-2Letošnja prireditev je bila zaradi visoke in cenjene gostje prestavljena v zgornjo dvorano kulturnega doma. V letošnji bralni znački za odrasle je sodelovalo kar 97 bralcev, članov centralne in podružničnih knjižnic iz Podčetrtka, Bistrice ob Sotli, Kozjega in Lesičnega.

Misel tokratne bralne značke je bila, da ni pomembno zgolj brati, ampak tudi kaj brati.

Bralna značka, ki je potekala med 8. februarjem in 3. decembrom,  je bila sestavljena iz petih sklopov, med katere sodijo poezija, 2. sv. vojna, biografije, tuji in domači avtorji. Ena izmed knjig je bila tudi knjiga z erotično tematiko Ljubezen v F-molu avtorice Elze Budau.

Ob sproščenem pogovoru med Elzo Budau in Majo Ratej sta  glasbene spomine s pesmimi gostje obujali vokalistka Kaja Bicskey in pianistka Urška Roškar.

v/t/f: dH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”581″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]violoncela-polsi-klik

Komentiraj