Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na koncert Duo violončel Furioso in pianista Ervina Tkalca v Šentjur – vstopnice 40 % ceneje


Na koncertu imenitnega Dua violončel Furioso in odličnega pianista Ermina Tkalca vas za dobro uro popeljemo v svet glasbe, ki jo srečate na koncertu 2Cellos. 

Dobimo se v nedeljo, 18. decembra, ob 19-ih v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju.

Število vstopnic je zaradi prazničnega termina koncerta omejeno, zato rezervirajte mesto za vas že danes. Kliknite TUKAJ in rezervirajte želeno število vstopnic.

Gostitelj bo poskrbel, da se bo vsakemu obiskovalcu praznično zaiskrilo iz kozarca penine.
Vstopnica z vključenim kozarcem penine stane samo 10 evrov na osebo.

PROGRAM

ZA DOBRODOŠLICO
Benjamin Ipavec

GLAVNI MENI
Jean Baptiste Barrière: Sonata št. 4 za dva violončela v G-duru
I. Andante II. Adagio III. Allegro Prestissimo
David Popper: Suita za dva violončela, op.16
I. Gavotte
II. Largo espressivo
III. Scherzo
 
ODMOR

 Antonio Vivaldi: Koncert za dva violončela v g-molu, RV 531
I. Allegro
II. Adagio
III. Allegro
Dmitrij Šostakovič: Preludij za dva violončela in klavir
Frederic Borsarello: Tango triste

ZA SLOVO
božični dodatek

O IZVAJALCIH

Violončelistka Helena Švigelj je že v času študija na akademiji koncertirala po Sloveniji in Italiji v Triu Etos, s pianistom Erminom Tkalcem in violinistko Ano Julijo Mlejnik. Končala je specializiran študij violončela na konservatoriju v Monsu ter študij instrumentalne in pevske pedagogike, smer violončelo, na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solistka je nastopila z orkestrom Slovenske Filharmonije in dirigentko Yi-Chen Lin v dvorani Slovenske filharmonije, z enim izmed najtežjih koncertov za violončelo, Koncertom št. 1 Dmitrija Šostakoviča. Kot solistka je koncertirala s priznanimi orkestri doma in na tujem. Trenutno dela specializacijo na konservatoriju za glasbo in ples v Londonu. Je članica dua violončel Duo Furioso ter kvarteta Nimy.
 
Violončelistka Urška Horvat je z odliko je magistrirala v razredu prof. Davida Cohena v Belgiji, prav tako pa pod njegovim vodstvom z odliko končala specializacijo na konservatoriju v Londonu. Znanje je izpopolnjevala na različnih seminarjih uglednih violončelistov. Na mednarodnih tekmovanjih in na državnem tekmovanju je dosegla odlična mesta. Po Sloveniji in na tujem je nastopala v različnih komornih zasedbah in kot solistka na recitalih. S Katjo Činč in Lucijo Mlakar (vse so prejemnice študentske Prešernove nagrade) igra v klavirskem triu Amarilis. S Koncertom za violončelo in orkester Antonina Dvořáka je navdušila občinstvo v Cadogan Hallu v Londonu. Snemala je za arhiv RTV Slovenija, nekaj njenih posnetkov pa je bilo predvajanih na programu ARS.                 
 
tkalcErmin Tkalec je na Akademiji za glasbo v Ljubljani končal podiplomski študij klavirja. Je dobitnik najvišjih nagrad na državnih ter mednarodnih tekmovanjih. Poleg recitalov se je kot solist predstavil med drugim z Orkestrom SGBŠ Ljubljana, Celjskim godalnim orkestrom, SNG Ljubljana ter kot pianist različnih solistov ter večjih zasedb. Bil je član Klavirskega tria Etos, zdaj ustvarja v Duu Enigma z violinistom Domnom Lorenzom ter v duetu s sopranistko Mojco Bitenc. Povezuje se z glasbeniki in skladatelji ter krstno izvaja njihova dela. Predstavil se je že na mnogih prizoriščih: v Slovenski Filharmoniji, na Festivalu Lent in Arsana (Ptuj) ter drugje. Za svoje uspehe je prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Po lekciji s pianistko Normo Fisher je prejel povabilo za študij v Londonu.

violoncela-polsi-klik

Komentiraj