Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški prižgali praznično razsvetljavo (foto in video)


Sinoči so v Rogaški Slatini na simbolični način, s prižigom praznične razsvetljave, stopili v praznične dni. Z Evropske ploščadi je še zadnje dejanje prižiga letošnje praznične razsvetljave, osvetlitev močvirske ciprese na Pegazovi ploščadi, opravil župan mag. Branko Kidrič. Za glasbeni program je poskrbel ansambla B4Y in Špela Došlar.

V Rogaški Slatini je že od minule nedelje, ko so odprli Kristalno vas, domala vse pripravljeno na praznični december. S sinočnjim uradnim prižigom praznične razsvetljave so v Rogaški stopili v mesec in pol trajajoče praznično vzdušje, ki ga bosta zaznamovala dva božiča in nova leta. Že vrsto let omogočajo ruskim in ostalim pravoslavnim gostom praznovanje omenjenih praznikov po julijanskem koledarju.

praznicna_razsvetljava_rogaska_2016_2

Občina je tudi letos poskrbela za energetsko varčne in skrbno izbrane motive. Razsvetljava obsega nekaj sto elementov, skupno okrog 200 kosov svetlobnih okraskov in štiri kilometre svetlobnih verig. Čar svetlobne razsvetljave pa se tudi letos vije na kar osmih kilometrih cest, ulic, sprehajalnih poti in trgov.

Župan nagovoril obiskovalce in se zahvalil organizatorjem 

Pred prižigom lučk na Pegazovi ploščadi pa je pred zbrane stopil župan Branko Kidrič: “Za nami je leto novih izkušenj, leto novih pridobitev in zopet smo po mojem mnenju hitro vstopili v praznični december. Letošnje novost je novo drsališče na Evropski ploščadi, za kar se zahvaljujem Steklarni Rogaška, ki je poskrbela za sam nakup. Za decembrski praznični program je poskrbela Kristalna vas, usklajevala pa je je Leonida Došler skupaj s kulturnimi društvi.”

Zahvalil se je samostojnim podjetnikom in družbam, ki so zaznale družbeno odgovornost ter prispevala sredstva, da bo praznični december v Rogaški letos še bogatejši ter vsem zaželel sreče in zdravja v prihajajočem letu.

praznicna_razsvetljava_rogaska_2016_3

Ob odštevanju je prižgal lučke na 32 metrov visoki, bogato krašeni močvirski cipresi na Pegazovi ploščadi, ki jo krasi približno 1300 metrov svetlobnih verig z lučkami. Kako je potekalo odštevanje, si lahko ogledate v posnetku:

 

Po končanem uradnem delu je sledilo druženje v Kristalni vasi ob medenjakih in kuhanim vinom, za so poskrbeli člani ansambla B4Y. Vzdušje na ploščadi je letos na novo popestrilo drsališče, ki so ga tudi sinoči s pridom izkoristili predvsem otroci.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku. Po novem lahko na Kozjansko.info eno, dve ali več fotografij ali celoten album tudi naročite – v digitalni ali tiskani obliki, različnih velikosti … Trgovina se odpre v naši fotogaleriji. Če bi želeli pomoč pri naročanju, nam pišite na [email protected] 

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”580″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]zur-polsi