Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem se ponoči bolje vidi


Sinoči so v trgu Kozje v namen predali novo javno razsvetljavo. Ob tej priložnosti so se pri občinski stavbi zbrali številni tržani in občani, med njimi tudi županja Milenca Krajnc, častna občana Franc Bizjak in Dušan Andrej Kocman, podčetrteški župan Peter Misja, domači župnik Niko Marovt in drugi, katerim se je pridružil tudi dedek Mraz.

Ob tej priložnosti so na trgu pripravili kratko slovesnost, kjer so se spomnili razmer v kraju, ki je letos obeleževal 1000-letnico. Takrat so kraj osvetljevali s kakšnimi baklami ali svečami, prve svetilke so zasvetile v 14. stoletju, ko so jih prižigali in ugašali za to zadolženi “svetlikarji”.

javna_razsvetljava_kozje_2

Zbrane je nagovorila županja in na hitro povzela posodobitve, vezane na odprtje nove razsvetljave. Občina Kozje se je leta 2012 odločila in pristopila k obnovi trga Kozje. V prvi fazi so se lotili komunalne prenove in ceste skozi trg. Leto kasneje so položili tlakovce in uredili enosmerno ulico, v letošnjem letu pa so uredili novo javno razsvetljavo. Trg Kozje po novem razsvetljuje triindvajset ročno izdelanih kovanih luči, ki so jih izdelali v Radljah ob Dravi. 

javna_razsvetljava_kozje_3

Pridobitev je blagoslovil župnik Niko Marovt. Po končanem uradnem delu je sledilo druženje ob obloženih stojnicah, za kar so poskrbeli člani Turističnega društva Kozje.