Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešno izpeljan božično-novoletni dobrodelni dogodek v podporo otrokoma družine v stiski


Člani šentjurskega društva Eksena so v petek, 16. decembra, v dvorani Izobraževalnega centra Eksena, ki se nahaja v nekdanji Alposovi poslovni stavbi v središču mesta, priredili javni božično-novoletni dobrodelni dogodek Stopimo skupaj, ki je bil namenjen podpori in pomoči otrokoma iz šentjurske družine, ki se je zaradi tragedije znašla v veliki osebnostni in materialni stiski. Za pomoč otrokoma iz te družine so pri društvu odločili na priporočilo domačega območnega združenja Rdečega križa.

V prireditveni dvorani so nastopili učenci Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, koncert pa je izvedel tudi njihov domicilni umetnik SoulGreg Artist z BigLights Bandom. Med gosti, ki so dodobra napolnili prireditveno dvorano, je bil tudi predsednik šentjurskega Rdečega križa, mag. Štefan Tisel.

Dogodek sta povezovala dr. Nejc Jelen, vodja projekta in podpredsednik Društva Eksena ter Ajda Bezenšek, strokovna direktorica izobraževalnih programov v Izobraževalnem centru Eksena, ki sta spregovorila tudi o strpnosti in pomenu medsebojne pomoči: »Vemo, da je življenje nepredvidljivo in nas postavlja pred številne zahtevne preizkušnje. Vsak izmed nas kdaj pride to točke, ko tako ali drugače potrebuje podporo sočloveka. In to nas dela ljudi. Nocoj smo mi tisti, ki lahko nudimo podporo.« Oba sta izrazila tudi željo, da bi v Šentjurju pogosteje stopili skupaj in da bi zmogli več medsebojnega sodelovanja, saj je po njunem: »Strpna družba tista, ki biva v sožitju in v kateri ljudje drug drugemu dajejo podporo, ko jo potrebujejo. In želimo si, da bi v Šentjurju večkrat stopili skupaj in dali podporo drug drugemu.« Ob zaključku dogodka sta očetu otrok predala vse zbrane denarne donacije v višini 1.702 evrov. Oče je bil nad zbrano vsoto vidno ganjen in hvaležen ter se je zahvalil Društvu Eksena za podporo in pomoč ter vsem donatorjem.

To ni bila edina tovrstna akcija članov društva, saj so nedavno pomagali tudi materi samohranilki iz Šentjurja, in sicer tako, da so ji podarili hrano in drva za zimo, podprli pa so tudi dobrodelno akcijo Študentskega kluba mladih Šentjur ob njihovi Praznični stojnici.