Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tinsko bogatejše za novo igrišče in igralne površine (foto in video)


Včeraj so v naselju Zgornje Tinsko v namen predali večnamensko športno površino z urejenim območjem za igrala ter sedmimi parkirnimi mesti. Za naložbo, vredno 51 tisoč evrov, je Občina Šmarje pri Jelšah preko razpisa Fundacije za šport prejela v podpis pogodbo o sofinanciranju v skupni višini do 15.738 evrov. Na dogodku so bili prisotni župan Stanislav Šket, predsednik KS Tinsko Mitja Toplišek, nekateri svetniki in številni domačini.

Pri realizaciji projekta je aktivno sodelovala Krajevna skupnost Tinsko, ki je z razširitvijo in ureditvijo cestišča ob športni površini uredila omenjena parkirna mesta. Krajani so poskrbeli za pogostitev, ki je sledila uradnemu delu.

igrisce_zgornje_tinsko_2Zbrane je uvodoma nagovoril župan Stanislav Šket, ki se je zahvalil vsem, ki so sodelovali in si prizadevali za realizaciji projekta ter zaželel čim pogostejšo uporabo športnih in igralnih površin. Projekt je podrobneje, s tehnične plati, predstavil Damjan Boštjančič, vodja oddelka za družbene dejavnosti. Slednji je predsedniku KS Tinsko predal tablo z navodili oz. opozorilom za uporabo igral.

Igrišče je sicer v prvi vrsti namenjeno rekreativni uporabi, omogoča pa izvedbo večjih športno-rekreativnih prireditev oziroma tekmovanj. Pomembna pridobitev za domačine in člane športnega društva je po besedah predsednik KS Tinsko Mitja Topliška uporabnikom na voljo brezplačno in v neomejenem obsegu, seveda ob upoštevanju pravil uporabe:

 

Igrišče z lesenim igralom za otroke

Igralna površina v velikosti 800 m² je ograjena, opremljena s košem in goli za igranje malega nogometa. Morda bodo nekateri ljubitelji košarke nekoliko pogrešali drugi koš, oz. se bodo morali zadovoljiti z igranjem t.i. ulične košarke.

Poleg igrišča pa se na 70 m² nahaja kombinirano leseno igralo, namenjeno otrokom od 3. do 12. leta, ki vključuje igralni stolp s platneno streho, pod katerim so igralna površina z otroško piknik mizico in klopema, lesene stopnice, plezalna stena, tobogan, gugalnica in razni dodatki. Urejena je pešpot, okolica, poskrbljeno je za odvodnjavanje.

igrisce_zgornje_tinsko_3

Namesto prereza traku je pridobitev z brco žoge proti golu v namen predal župan Stanislav Šket. Gol je (o)branil predsednik KS Tinsko Mitja Toplišek. Sledilo je druženje ob dobrotah, ki so jih pripravile domače gospodinje.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku, ki jih lahko po novem na Kozjansko.info tudi naročite – eno, dve, celoten album, v digitalni ali tiskani obliki, v kvalitetni ločljivosti in brez logotipov. Če pri tem potrebujete pomoč, pište na [email protected]

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”586″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]zur-polsi