Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 7. 12. 2016


VLOM V DELAVNICE

28. 11. 2016 so bili policisti obveščeni, da je bilo vlomljeno v delavnice v  Mestinju. Iz  delavnice podjetja je neznanec odtujil in si protipravno prilastil voziček z orodjem ter brusilnik, iz druge delavnice pa je odtujil kaseto Unior z orodjem, elektromotor, akum. vrtalnik ter luč s polnilcem. Z dejanjem je lastnika prvega podjetja oškodoval za pribl. 3000 €, lastnika drugega  podjetja  pa za cca. 300 €. Policisti o storilcih zbirajo obvestila.

ODTUJENA ŽLICA BAGRA

Istega dne so bili policisti obveščeni še o tatvini žlice iz delovnega stroja –  bagra v Mestinju. Z dejanjem je neznanec  lastnika oškodoval za pribl. 450 €. 

NASILEN PARTNER

29. 11. 2016 so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Pri tem so storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja, katerega je preiskovalni sodnik potrdil in ga podaljšal. Storilec se bo moral zaradi nasilnega vedenja zagovarjati na sodišču.

ZASEG AVTOMOBILA

30. 11. 2016 so policisti v naselju Podčetrtek ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je predhodno preizkus alkoholiziranosti pokazal preveliko koncentracijo alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, česar pa ni upošteval ter je z vožnjo nadaljeval proti naselju Podčetrtek. Zaradi preprečitve nadaljnje vožnje in ogrožanje sebe in drugih udeležencev v cestnem prometu je bil kršitelju zasežen osebni avtomobil. Za svoja dejanja se bo voznik moral zagovarjati na sodišču.   

NASILEN  DO MAME

3. 12. 2016, v popoldanskem času, so bili policisti obveščeni, da doma, v okolici  Bistrice ob Sotli, sin pod vplivom vplivom alkohola razgraja, vpije,  žali, se nespodobno vede do mame in jo ogroža. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.  

TATVINA DENARJA 

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavajo kaznivo dejanje tatvine denarja na škodo starejše občanke iz stanovanjskih blokov v Šmarju.  Storilka, ženska stara med 50 in 60 let, govori s hrvaškim naglasom, pri sebi ima večjo rjavo torbo v kateri ima izdelke domače obrti (prtičke, prte, čipke). je izkoristila nepazljivost stanovalke in vstopila v stanovanje.

Oškodovanki, ki se je takrat nahajala v spalnici, je odtujila večjo količino denarja, nato pa ji hotela prodati še svoje izdelke. Tatvino denarja je oškodovanka pogrešila šele po odhodu storilke. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da se neznana storilka občasno pojavlja na našem območju.

Vse naprošajo, da v kolikor opazijo osebo danega opisa, takoj obvestijo PP Šmarje pri Jelšah ( tel. 03 818 66 00) ali pokličejo na 113.