Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 14. 12. 2016


Spor med sosedi

Policisti so bili 7. 12. 2016 obveščeni, da je prišlo do spora med sosedoma v Šentjurju. Policisti so na kraju ugotovili, da je do spora prišlo zaradi zemljišča, pri tem pa je en odrinil in žalil drugega, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Ponarejanje denarja

Policisti so bili 7. 12. 2016 obveščeni, da je občanka na banko prinesla denar med katerimi je bil tudi ponarejen bankovec. Policisti zbirajo obvestila o izvoru omenjenega bankovca, o ugotovitvah pa bodo obvestili tožilstvo.

Vdor v informacijski sistem

Policisti so bili obveščeni, da je neznanec na spletu prišel do podatkov oškodovančeve plačilne kartice in jo nato zlorabil pri nakupu preko spleta. Policisti zbirajo obvestila o storilcu.

Metanje petard

Policisti so bili 9. 12. 2016 obveščeni, da naj bi osebe po Šentjurju metale pirotehnična sredstva. Policisti so izsledili mladeniče, ki so dejansko metali pirotehnična sredstva, ki pa so dovoljena, saj ne gre za sredstva katerih glavni učinek je pok.

Nesoglasja med bivšima partnerjema

Policisti so bili obveščeni o nesoglasjih med bivšima partnerjema, ki ne živita več skupaj, vendar pa še nimata razdeljenega premoženja. Policisti elementov kaznivega dejanja ali prekrška niso zaznali, so ju pa napotili, da zadeve urejata po pravni poti.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 12. 12 .2016 obveščeni o občanu, ki je kršil javni red in mir na vlaku. Ker tudi ob prihodu policistov s kršitvijo ni prenehal in ker je bil pod vplivom alkohola, so ga pridržali do streznitve. Seveda pa mu je bil izdan tudi plačilni nalog.

 

Občane ponovno opozarjamo, da naj bodo pozorni, ko odhajajo od doma, predvsem na osebe in vozila, ki jih ne poznajo, prav tako pa naj zaklepajo vrata, ter poskrbijo, da hiša ne izgleda prazna (prižgane luči, prižgani televizorji. Prav tako vse občane naprošamo, da v kolikor opazijo sumljive osebe, o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur ali pa na številko 113

 

»PONOVNO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

»Veseli december«, je že v polnem zagonu, čas božičnih in novoletnih praznikov je pred vrati. Da bi omenjen čas minil kar se da prijetno, ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči); uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do vključno 1. januarja, vendar ne v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1200 EUR, policisti pa bomo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje, saj si prizadevamo za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov. Zavedati pa se moramo, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III