Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podoba donator leta Ljudskega muzeja Rogaška Slatina

Grafi čno podjetje Podoba od te jeseni deluje v novih prostorih v kleti poslovnega centra Sonce Rogaška Slatina. Eno večjih in bolj prepoznavnih podjetij v našem delu države že dolgo ni več poznano le po osnovnih grafičnih storitvah, ampak po mnogo kompleksnejših, ki zahtevajo znanje, izkušnje in sodobno opremo.

Odločili so se, da znesek, ki bi ga namenili zabavi ob odprtju, 1000 evrov, donirajo Ljudskemu muzeju Rogaška Slatina, s čimer so postali donator leta. Sredstva bodo po besedah ljudskega ustvarjalca Nanija Poljanca namenili delovanju ustanove, ki bo v začetku leta predstavila razširjeno in dopolnjeno zbirko s približno 100 novimi eksponati v Aninem dvoru.

Podoba je letos v jeseni svojo dejavnost preselila v nove prostore in z naložbami v strojno opremo še povečala svoje kapacitete. Njihova zgodba v grafi čni dejavnosti se razvija od leta 1994, ko je lastnik Matija Kvesić odprl prvo poslovalnico.

„Iz 33 kvadratnih metrov velikega lokala smo skozi različna širjenja letos prišli do čisto novih prostorov v kleti poslovnega centra Sonce, kjer imamo odlične pogoje za delo,“ razlaga Kvesić. V Podobi je pet redno zaposlenih, ki se ukvarjajo s celovitimi grafičnimi rešitvami, med katerimi so: oblikovanje, velikoformatni tisk na različne materiale, avto grafi ko, reklamno grafi ko, digitalni tisk, tisk na tekstil, vezavo diplomskih nalog, fotokopiranje, plastifi ciranje in najrazličnejše dodelave tiskovin, ki jih opravljajo na svojih strojih. Naročniki iz vse Slovenije.

V 22 letih so naredili veliko različnih manjših in večjih projektov, mnoge tudi za različne projekte Nanija Poljanca. „Večino prometa opravimo zunaj občine Rogaška Slatina in imamo zelo različne stranke, kot so: trgovci, gradbinci, turistična podjetja, javna uprava, veleposlaništva …“ našteva direktor in lastnik Kvesić.

Letos jeseni so kupili visoko zmogljiv produkcijski stroj, ki je dopolnil že obstoječi podoben stroj, star dve leti, s katerim niso več obvladovali povečanega obsega naročil. Prav tako so letos kupili UV tiskalnik za potisk reklamnih in promocijskih materialov ter rezalnik plošč.

Donacija Ljudskemu muzeju Rogaška Slatina

podoba-donator2
Matija Kvesič je donacijo predal Naniju Polancu (fotografiji: Foto Zorin)

Ob odprtju novih prostorov so se v Podobi odločili, da s  sredstvi, namenjeni za zabavo, podprejo delovanje Ljudskega muzeja Rogaška Slatina, ki je edinstvena kulturna ustanova v naši državi. „Dobrosrčna gesta podjetja Podoba, da donira 1000 evrov, je izjemna poteza, ki ima za moje začetke poslovne poti na področju ohranjanja kulture ter organizacije raznih projektov v občini in širše zelo velik pomen,“ je povedal vodja Ljudskega muzeja Rogaška Slatina Nani Poljanec.

Muzej nastaja od leta 2005 in je edinstven: „Moj koncept je, da je to živi muzej, zato v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem in kulturo Rogaška Slatina 21. januarja 2017 pripravljamo veliko promocijo približno 100 novih eksponatov. In zelo prav mi bodo prišla donirana sredstva,“ razlaga Poljanec. Njegova želja je, da bi se pojavil še kakšen donator, ki bi prepoznal pomen ustanove, ki je v največji meri posvečena vsem domačinom, gostom Rogaške Slatine, izletnikom, šolarjem, upokojencem, raznim društvom  …