Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbeno šolo skladateljev Ipavcev Šentjur tudi uradno predali namenu (foto in video)


Včeraj so v obnovljenem objektu v Ulici skladateljev Ipavcev v Zgornjem trgu v Šentjurju v namen predali novo glasbeno šolo. Občina Šentjur in Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur sta z uradno otvoritvijo glasbene šole hkrati počastili tudi obletnico rojstva Josipa Ipavca. V Glasbeno šolo skladateljev Ipavcev Šentjur je letos vpisanih 326 učencev, učiteljski zbor pa šteje 24 profesorjev.

Diaci: v občini ogromno vlagamo v kulturo

Protokolarna slovesnost z glasbenim programom je potekala na vrtu Ipavčeve hiše. Zbrane sta nagovorila župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in ravnateljica Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur Simona Zdolšek.

Diaci je v nagovoru izpostavil, da gre za enega najpomembnejših dogodkov tega leta na Šentjurskem: “Mislim, da je to zgodovinski dan za vse nas, želja po novi in lepi glasbeni šoli je v srcih občank in občanov tlela kar dolgo časa. In verjamem, da nam je to tudi dobro uspelo!

“V občini Šentjur vlagamo v kulturo in kulturno dediščino ogromno, vsaj po mojem mnenju. V zadnjem obdobju smo vložili več kot 5 milijonov evrov, ta objekt pa nas je stal 400.000 evrov”, je še povedal, ob tem pa dodal, da za kulturo skrbijo na vseh ravneh, tako formalni in vsebinski kot finančni in zaključil: “Če mi pa kdo kaj v Šentjurju ne more očitati, mi pa ne more očitati, da ne skrbimo za kulturo. O tem sem trdno prepričan in za tem trdno stojim.”

Več o pridobitvi nam je Diaci zaupal v kamero:

 

Po kratkem nagovoru ravnateljice Simone Zdolšek, vesele nove pridobitve, ki bo zaživela in se razvijala v duhu zapuščine skladateljev Ipavcev – ti so delovali in ustvarjali v neposredni bližini glasbene šole, je sledil prerez traku in ogled glasbene šole. 

glasbena_sola_skladateljev_ipavcev_sentjur_2

Nova stavba glasbene šole, kjer se je pouk sicer pričel novembra letos, obsega 732 m², 13 učilnic z glasbeno knjižnico in ostalimi prostori. V programu glasba šola izvaja učne predmete klavir, orgle, harmonika, violina, violončelo, kitara, pihala (kljunasta flavta, flavta, klarinet in saksofon), trobila (trobenta, evfonij), petje, tolkala in ljudske instrumente (citre, diatonična harmonika). Ob naštetih instrumentih učenci obiskujejo nauk o glasbi, solfeggio, orkester in komorno igro.

V novi glasbeni šoli je v prihodnje predvideno še eno nadstropje, kjer bo tudi manjkajoča prireditvena dvorana in prostor za manjši del glasbenega izobraževanja.

Po protokolarni slovesnosti na vrtu Ipavčeve hiše so krajši koncert pripravili učitelji glasbene šole, skupaj z učenci pa so v nadaljevanju pripravili prireditev Zimska serenada v Zgornjem trgu. Prireditev je obsegala dan odprtih vrat za obiskovalce, ki so si lahko ogledali prostore in se seznanili s potekom glasbenega pouka večine inštrumentov.

V objektiv fotoaparata smo ujeli župana Marka Diacija, ki je sedel za bobne, v objektiv kamere pa župana občine Podčetrtek Petra Misjo, ki je preizkusil klavir in še enkrat več pokazal, da je odličen glasbenik:

 

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”596″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]