Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Abonma Gustav v Šentjurju 2016, prva predstava: Trio (foto, video)


V nedeljo zvečer je v Ipavčevem kulturnem centru potekala prva predstava v okviru abonmaja Gustav v organizaciji JSKD OI Šentjur. Ob tej priložnosti so v goste povabili Gledališče Koper, ki nas je razvajalo z glasbeno komedijo Trio.

Trio Pupe prevzel šentjursko občinstvo

Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta (materi sta dve, sestri) druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe.

Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si (četudi obstaja možnost, da je oče del premoženja zapustil tudi materama in številnim ljubicam) atraktivna in dominantna Primorka Donatella obeta največji delež ter z njim možnost za »osamosvojitev« in solistično kariero.

zasedba
Primorska gledališka zasedba je navdušila s humorjem

Čakanje na oporoko med ne več prav mlade sestre vnese nemir, znova vzniknejo stare zamere in zdi se, da med seboj kar tekmujejo v »strupenosti« in v tem, katera bo drugo bolj prizadela; Donatella neusmiljeno in žaljivo strelja z vsemi topovi, simpatična in obilna Fiorella, ki jo z Donatello druži tudi skupna mati, ostaja ravnodušna in šaljiva, a je sposobna nasprotnico »zabiti« v trenutku, konzervativna (in zato še vedno deviška) Korošica Marija pa se panično trudi miriti strasti … Vse, dokler vse tri znova ne premaga sestrska ljubezen.

Glasbena komedija za tri igralce (prav ste prebrali, za igralce), zabavna v rimanih in narečno obarvanih dialogih, predvsem pa všečna s priredbami znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje, nadaljuje niz uprizoritev, s katerimi se Gledališče Koper v slovenskem gledališkem prostoru vse bolj uveljavlja kot glasbeno gledališče.

To dejstvo je brez dvoma sprejela tudi šentjurska publika, saj so jo igralci Uroš Smolej, Daniel Dan Malalan in Rok Matek povsem prevzeli s svojim glasbenim talentom in skrbno izbranimi humornimi vložki. V kombinaciji z odlično izvedbo je Gledališče Koper dokazalo, da si brezkompromisno zaslužijo prostor na slovenskem kulturnem zemljevidu, Primorci pa so s svojim šarmom prevzeli tudi Štajersko.

Ipavčev kulturni center je s komedijo Trio otvoril abonma Gustav 2016/17, sicer pa nas bodo tudi tekom prihodnjih mesecev razvajali s skrbno izbranimi predstavami.

Program abonmaja Gustav 2016/17

18. december ob 18.00

SNG Opera in balet Ljubljana: Figarova svatba

21. januar ob 19.30

Talija gledališče – Agatha

Marec 2017

SLG Celje: Nostalgična komedija

24. maj ob 19.30

SNG Maribor: Večno mladi

Da boste lažje dočakali prihajajoče predstave, vas vabimo k ogledu fotogalerije in video posnetka z nedeljske komedije Trio.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”578″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] violoncela-polsi-klik