Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

14-letniku, ki je izgubil roki, pirotehniko prodal 20-letnik z območja Šentjurja


Prejšnji teden je odmevala novica o izjemno hudi poškodbi 14-letnega fanta, doma z območja Šentjurja, ki mu je eksplozija pirotehničnega izdelka razmrcvarila roki. Sedaj je znano, kako je prišel do eksplozivnega izdelka. 

S Policijske uprave Celje so posredovali, da je mladoletnik več različnih kosov pirotehničnih izdelkov nabavil od 20-letnega osumljenca z območja Šentjurja, ta pa je tovrstne izdelke poleg poškodovanemu prodal tudi več drugim osebam, med katerimi so bili tudi mladoletniki.

V celotni preiskavi omenjenega dogodka so policisti zasegli skupaj več kot 3.500 kosov različnih pirotehničnih izdelkov. V zvezi z 20-letnikom, ki je pirotehnične izdelke dobavil poškodovanemu 14-letniku, preverjajo
okoliščine, ki kažejo na to, da je 20-letnik večjo količino pirotehnčnih izdelkov zaradi nadaljnje preprodaje nabavil na ljubljanskem območju.

Celjski kriminalisti v omenjenem primeru obravnavajo suma storitve kaznivih dejanj Povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu Kazenskega zakonika (KZ-1)in Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva
po 307 členu (KZ-1).