Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V prvem kolu slovenske boksarske lige nastopil štirje legionarji, Firer na turnirju na Hrvaškem


1_kolo_sbl_2016_legionar_1V soboto se je v Slovenski Bistrici pričela nova sezona Slovenske boksarske lige (SBL). V 1. kolu sta nastopili tudi dve legionarki in dva legionarja, ki boksajo za BK Legionar iz Šmarja pri Jelšah.

Svojo prvo uradno borbo v ligi je odboksala Klara Šurbek, BK Legionar, (kategorija do 52 kg), ki je nastopila v kategoriji med mlajšimi kadetinjami. Pomerila se je s Kajo Tomasino iz BK Ring Ptuj. Po enakovrednem dvoboju so sodniki zmago prisodili nasprotnici iz Ptuja.

Kadet Gal Šepic (BK Legionar) se je v kategoriji do 70 kilogramov pomeril z Alexom Baumanom iz BK Ring Ptuj. Šepic je prevladoval skozi celoten dvoboj, ki ga je dobil s prekinitvijo v 3. rundi.

Kadet Gašper Podgoršek se je v kategoriji do 66 kilogramov pomeril z Jakobom Vogelsangom iz BK Sankaku Medilip Celje. Gašper je v dvoboju izkoriščal svojo višino in kontroliral borbo do konca, kar so opazili tudi sodniki, ki so mu dosodili zmago.

1_kolo_sbl_2016_legionar_2

Zadnja je stopila v ring članica Anja Povalej, ki je v kategoriji do 57 kilogramov boksala je proti Tini Jakopič iz FC Ljubljana. Anja se je dobro borila do sredine tretje runde, ko je zdravnik zaradi Anjine poškodbe prekinil dvoboj.

Drugo kolo bo potekalo 17. 12. 2016 na Ptuju.

Šmarčan Fran Firer nastopil v najelitnejši hrvaški ligi

V Osijeku pa je pred kratkim boksal Fran Firer, ki je nastopil je najelitnejši hrvaški premier ligi, kjer boksajo pokrajina proti pokrajini. Nastopal je kot tujec v ekipi IPG (Istrsko, Primorsko, Goransko), ki se je pomerila z ekipo Slavonije.

Firer se je v kategoriji do 75 kilogramov pomeril z izkušenim hrvaškim boksarjem Krešimirjem Majcenom, ki je lani osvojil 3 mesto na hrvaškem državnem prvenstvu. Borbo je kljub odličnemu boksanju izgubil, pridobil pa je zagotovo dragocene izkušnje na višjem nivoju.

Vir in foto: Aleš Šurbek, BK Legionar

pegazove-polsi-klik2