Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem si želijo avtomatizirani sistem za izposojo javnih koles


scbikeObčina Kozje namerava v sodelovanju s sosednjimi občinami pristopiti k projektu Avtomatizirano kolesarsko omrežje, v sklopu katerega namerava najprej v naselju Kozje vzpostaviti izposojevalnico koles, v prihodnje pa še dodatno izposojevalnico v naselju Podsreda.

Na popolnoma avtomatizirani izposojevalnici si bo možno sposoditi 5 navadnih gorskih koles in 2 električna kolesa z dometom minimalno 50 kilometrov, so sporočili z Občine Kozje.

Izposoja koles alternativa klasičnim oblikam javnega prevoza 

Izposojo koles že nekaj let prakticirajo po številnih mestih v Evropi, saj predstavlja alternativo klasičnim oblikam javnih prevozov, obenem pa gre za globalno že splošno sprejeto obliko javnega transporta. Sistem je pomemben ekološki element mobilnosti, brez katerega v prihodnosti ne bo moglo živeti nobeno mesto.

Tudi Občina Kozje želi spodbuditi uporabo okolju prijaznih prevoznih sredstev in privabiti turiste iz sosednjih izrazito turističnih območij v osrčje Kozjanskega, ki je bogato z naravnimi in kulturnimi znamenitosti. V sodelovanju s sosednjimi občinami želi vzpostaviti enoten sistem avtomatiziranega kolesarskega omrežja, kjer si bo možno sposoditi kolo v Kozjem, v sistem pa oddati v katerem koli kraju znotraj občin partneric.

Projekt je seveda odvisen od uspešnosti prijave na 1. JR LAS-a Obsotelje in Kozjansko.

Vir: Občina Kozje