Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Hiši vin Emino napovedujejo izjemno kakovosten letnik 2016


hisa_vin_emino_2016_1Po napovedih Hiše vin Emino se tudi letos obeta izjemno kakovosten letnik 2016. Kljub dejstvu, da je bilo grozdja nekoliko manj kot lani, mošti kažejo na visoko kakovost.

Prvič bodo letnik 2016 predstavili v okviru projekta Pubec, ki združuje štajerske vinarje, pridelovalce mladih vin. Drugič pa bodo 19. novembra po zgledu mnogih kleti v svetu ob lansiranju novega letnika pripravili dan odprtih vrat in tako k degustaciji vin povabili vse vinoljubce.

Letošnji odkup grozdja v okviru pričakovanj

V Hiši vin Emino so s trgatvijo začeli sredi septembra s sorto sauvignon in jo zaključili slab mesec kasneje z odkupom žametne črnine. “Letošnji odkup grozdja naših zadružnikov je dosegel 284 ton, kar je v okviru načrtov in to nam tudi omogoča pričakovano zalogo letnika ter s tem povezane prodajne aktivnosti,” je povedal direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But, kamor sicer sodi Hiša vin Emino.

Letnik je kakovosten, po obsegu ne tako velik kot lanski, grozdje je bilo zdravo: “Prav zaradi dobre osnove imamo zdrave mošte in upravičeno smo si ponovno postavili visoka pričakovanja pri naših vinih, kar že nakazujejo izjemno kakovostne aromatike in strukture,” je povedal enolog Hiše vin Emino Jure Grubar. Izjemno kakovost nakazuje tudi modra frankinja, ki jo bodo zato ponovno donegovali v hrastovih barik sodih. Prva takšna modra frankinja Eminent letnika 2015 bo vsem ljubiteljem tega, vedno bolj uveljavljenega rdečega vina, na voljo prihodnje leto.

hisa_vin_emino_2016_2

Znamka Pubec že drugo leto združuje vinarje 

Že drugo leto zapored so novi letnik vin v Hiši vin Emino predstavili v okviru vedno bolj prepoznavne znamke Pubec, ki združuje štajerske vinarje – pridelovalce mladih vin. Letos se je v projekt povezalo 36 vinarjev: “Cilj tega projekta je dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in nas vinarjev. Sicer so kupci že dobro poznali Emino mlado, a združeni lahko vedno dosežemo več, zato smo že drugo leto del tega projekta,” pojasnjuje vodja prodaje v Hiši vin Emino Matija Jagrič.

hisa_vin_emino_2016_3

Dan odprte kleti odlična priložnost za pokušino novega letnika 

Novi letnik vin bodo v Hiši vin Emino letos prvič predstavili na dogodku DAN ODPRTE KLETI, ki se bo odvil 19. novembra, od 14. ure, ko bodo na široko odprli vrata in ponudili različne vrste mladega vina in domačih, kozjanskih dobrot.

Program bodo popestrili z različnimi ljudskimi vsebinami in tako po zgledu mnogih kleti v svetu ob lansiranju novega letnika vzpostavili povezavo z okoljem, kjer zori njihovo grozdje in kjer nastajajo iz leta v leto kakovostnejša vina.

Vir in foto: Hiša vin Emino

stajerski-2016-polsi-klik