Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V družbi VOC Celje vse nared na zimsko sezono


voc_zima_2016_2017_1Podjetje VOC Celje, ki bo to zimo skrbelo za 1900 kilometrov državnih in občinskih cest v celjski in koroški regiji, je pripravljeno za začetek zimske vzdrževalne sezone, ki se sicer uradno začenja 15. novembra in traja do 15. marca. Za letošnjo zimo imajo na voljo 124 plužnih enot z do 215 sodelavci, 20.000 ton peska, 9.000 ton soli in dovolj magnezijevega klorida.

Na današnji novinarski konferenci sta direktor VOC Celje d.d. Roman Moškotevc in vodja vzdrževanja cest na VOC Celje Bogdan Kočevar med drugim izpostavila, da kljub obsežni ekipi naenkrat ne morejo urediti vseh cest hkrati, zato voznike prosijo za strpnost. Ljudje so po njunem še vedno prepričani, da so v VOC-u odgovorni za prav vse ceste, čeprav za mnoge občinske skrbijo lokalni vzdrževalci.

V VOC-u zadovoljni s poletno sezono

Po besedah Moškotevca v podjetju zaključujejo še z zadnjimi projekti gradbene sezone, v kateri so si jih zadali 115, kar je v primerjavi s prejšnji letom za 5 % več. Največji letošnji projekt je rekonstrukcija voziščne konstrukcije na avtocesti Arja vas – Šentrupert, ki bo, tako Moškotevc, končana predvidoma konec naslednjega tedna.

S prihajajočo zimsko sezono sta novinarje podrobneje seznanila direktor družbe VOC Celje Roman Moškotevc (levo) in  vodja vzdrževanja  Bogdan Kočevar (desno).
S prihajajočo zimsko sezono sta novinarje podrobneje seznanila direktor družbe VOC Celje Roman Moškotevc (levo) in vodja vzdrževanja Bogdan Kočevar (desno).

V zimsko sezono tudi z novim voznim parkom

V zimski sezoni 2016/2017 VOC Celje torej še povečuje obseg vzdrževanja cest (lani 1700 kilometrov). V primerjavi z lanskim letom bodo skrbeli še za dodatnih 200 kilometrov občinskih cest, ki jih je skupaj 900 (v občinah Celje, Žalec, Prebold, Braslovče, Šentjur, Kozje, Šmartno ob Paki in Štore). V zimsko vzdrževalno službo je tako vključenih do 2015 delavcev in 124 plužnih enot, od tega 46 kooperantov, poteka pa s pomočjo mreže 10 cestnovzdrževalnih baz, razporejenih v Savinjski regiji in na Koroškem.

Po besedah Moškotevca so se po nekajletni poslovni sanaciji podjetja in lanski pridobitvi koncesijske pogodbe z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo za vzdrževanje državnih cest v Savinjski regiji in na Koroškem letos lotili obsežnejše obnove avto-strojnega parka. Nabavili so 30 novih velikih tovornih vozil Man in nekaj manjših, ki so že bila vključena v gradbene projekte. Vsled tega dvigujejo kakovost del in skrbijo, da dela potekajo nemoteno.

Posipavajo, ko začne snežiti, plužijo, ko je 10 centimetrov snega

Vodja vzdrževanja cest na VOC Celje Bogdan Kočevar je znova pojasnil, da posipavanje in pluženje poteka po določenem protokolu in prioritetni listi, kar določi Direkcija za infrastrukturo: »Takoj, ko začne snežiti, začnemo s posipanjem in nadaljujemo s pluženjem, ko zapade 10 centimetrov snega ali manj, če to prej poneha,« pojasnjuje Kočevar.

Poleg omenjenega pa seveda v VOC-u Celje vseskozi skrbijo za krpanje lukenj na državnih cestah. Na novinarsko vprašanje, kako varne so naše ceste, je Kočevar naštel nekaj nevarnih odsekov cest (med njimi tudi cesta proti Bistrici ob Sotli, iz Laškega skozi Brezam v Šentjur in cesto Šentjur-Planina pri Sevnici). Seveda pa o (ne)varnosti na cestah najbolj zgovorno pričajo postavljeni (opozorilni) prometni znaki, je zaključil Kočevar.

eH

pozdrav-vinu-2016-polsi-klik