Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje praznovalo že 11. Pozdrav vinu (foto in video)


Martinovanje se še ni zaključilo, v Šmarju pri Jelšah je minulo nedeljo potekala že tradicionalna prireditev Pozdrav vinu, ki so jo letos pripravili že enajstič. Tudi letos je prireditev potekala na ploščadi pred kulturnim domom v organizaciji Turističnega društva Šmarje pri Jelšah.

pozdravvino (4)

Veselo druženje se je na jesensko nedeljo začelo že ob 9. uri, ko se je v župnijski cerkvi začela maša z blagoslovom vina. Na ploščadi so tudi letos razstavljali mlada vina lokalni vinogradniki in vinarji, letos so se jim v ponudbi pridružili tudi sirarji in zeliščarji. Obiskovalci so tudi letos lahko kupili graviran kozarec za degustacijo mladega vina, okrepčali in zagreli pa so se tudi letos s kislo juho, ki so jo tudi letos pripravili šolski kuharji šmarske šole (kuhar Vinko Čokl), Društvo kmetic Ajda pa je poskrbelo, da so k juhi imeli tudi prilogo domačega kruha.

pozdravvino (3)

Zbrane sta med drugimi nagovorila tudi župan Občine Šmarje pri Jelšah, Stanislav Šket, in vinska kraljica Sara Stadler. Predsednica TD Šmarje pri Jelšah Melita Meh Mastnak se je zahvalila tudi idejnemu vodji prireditve in bivšemu predsedniku društva ter zdajšnjemu podžupani Davidu Stupici. V prispevku si lahko pogledate, kaj je zbranim povedala še aktualna vinska kraljica:

Kulturno zabavni program so soustvarjali Pihalna godba Šmarje pri Jelšah, Oktet Zibika, Folklorna skupina Sv. Štefan, po uradnem programu pa so za inštrumente prijeli člani ansambla Eurokvintet. Program je povezovala Katja Žvikart.

pozdravvino (1)

Vinarji pravijo, da je kakovost mladega vina odvisna ravno od tega, kako z njim ravnamo. Sodeč po obrazih zadovoljnih obiskovalcev in degustatorjev je tudi letošnje mlado vino kakovostno. Kljub slabemu vremenu, ki je obarvalo letošnje praznovanje v sivino, se je dogodka udeležilo kar nekaj obiskovalcev. Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

f/t/v: jC

vstopnice-javsnik-polsi

 

Save