Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S petega kongresa čarovnic v Olimju (foto)


5_kongres_carovnic_olimje_2016_1Pod Olimsko goro, v Deželi pravljic in domišljije, so na večer čarovnic olimske čarovnice tudi letos organizirale tradicionalni, tokrat že peti kongres čarovnic. Dogodek je zaznamovalo veliko število obiskovalcev, ki so vse od dopoldneva trumoma vstopali v svet pravljic, kjer so se srečali tudi s Kekcem, Bedancem, Krjavljem, Sneguljčico, Rdečo kapico in drugimi pravljičnimi liki. 

Na letošnjem kongresu so se po besedah čarovnice Kunigunde zbrale čarovnice iz vse Slovenije, pregovarjale pa so se večno perečih temah, ki zadevajo lepoto, čarobne napoje, in prevozna sredstva – metle. Tradicionalno pa so se ob koncu kongresa skregale in žugajoč druga drugi odletele na vse konce.
5_kongres_carovnic_olimje_2016_2
Poleg kongresa pa so letos organizatorji za obiskovalce pripravili celodnevno dogajanje. Najmlajši so lahko ustvarjali v otroških delavnicah, številni so si privoščili dobrote in izdelke, ki jih je ponujala čarovniška tržnica. Otroci so uživali v iskanju zaklada, poseben čar dogodku pa je zagotovo dodala dežela v soju bakel.
5_kongres_carovnic_olimje_2016_3
Obiskovalci so lahko poskusili prave čarobne napoje, vse od netopirjevca, sluzavca, močeradovca, hroščevca, marsikomu pa so po kri po žilah pognali lokalni zombiji, ki so se prikazovali iz senc.
Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.
eH
sola-voznje-polsi-klik