Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podelili priznanja akcije Šmarje v cvetju (foto)


smarje_v_cvetju_2016_1V petek zvečer je v novi šmarski vinski kleti potekala prireditev ob zaključku akcije Šmarje v cvetju. Organizator druge tovrstne prireditve je Turistično društvo Šmarje pri Jelšah, ki je letos po celotni občini ocenilo kar 16 vrtov in balkonov. Zlato vrtnico za okrasni vrt je letos prejela Bernarda Šuc iz Vodenovega, za balkon pa družina Svetelšek s Topolovca.

Akcija prerasla pričakovanja organizatorjev

Po besedah predsednice TD Šmarje pri Jelšah Melite Meh Mastnak je projekt Šmarje v cvetju že letos, ko je v drugi izvedbi, presegel vsa pričakovanja, kar najzgovorneje pove število ocenjenih vrtov ali balkonov in sicer šestnajst širom občine. Želi, da bo projekt tudi v prihodnje živel in iz leta v leto rasel ter se krepil in se zahvalila Občini Šmarje pri Jelšah za pomoč pri projektu.

Zahvalila pa se je tudi ocenjevalni komisiji, ki je balkonske zasaditve in vrtove tistih, ki so se prijavili na tekmovanje, ocenjevala v začetku in ob koncu poletja. To so bili predsednica Jana Jagodič, Martin in Irena Selan ter Stanka Šramel.

S projektom Šmarje v cvetju želi domače turistično društvo Šmarčane spodbuditi k skrbi za urejanje okolice svojih domov, lepemu videzu balkonov svojih hiš in urejenosti vrtov, saj je to nenazadnje tudi zrcalo kraja in občine.

smarje_v_cvetju_2016_2

Zbrane je nagovoril tudi župan Stanislav Šket in se zahvalil vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri akciji. Za kulturni program, ki ga je povezovala Maja Ratej, so poskrbeli otroci iz šmarskega vrtca, Zveneče jelše ter Dada Kladenik in Marko Zaletelj.

Poleg zlate vrtnice podelili tudi druga priznanja 

Mastnakova je ob podelitvah priznanj in nagrad ob zaključku akcije Šmarje v cvetju pohvalila vse sodelujoče v letošnji akciji in jim podelila priznanja. Seveda pa so najbolj izstopajoče posebej nagradili. Poleg zlatih vrtnic so podelili še druge nagrade in priznanja.

Po mnenju ocenjevalcev ima najlepši balkon letošnjega leta družina Hribernik iz Senovice. Na drugem mestu sta zakonca Ograjenšek iz Zgornjega Tinskega, tretje mesto pa je pripadlo Barbari Pevec iz Močl.

Najlepši vrt pa ima letošnjega leta pa ima Nada Vreže s Predence, sledi ji Vera Rojs iz Šmarja pri Jelšah, tretji pa je vrt Jožice Orač, prav tako s Predence.

smarje_v_cvetju_2016_3

Nagrade za najlepše javne površine pa so prejeli Občina Šmarje, Župnijski urad Šmarje, Knjižnica Šmarje in Damjana Prevolšek-gostinski lokal.

Po končani prireditvi so si obiskovalci ogledali film projekta Šmarje v cvetju 2016, ki ga je posnel Martin Selan. Sledilo je druženje ob kapljici skoraj že mladega vina.

eH

foto: eH in Ada Čakš

vstopnice-javsnik-polsi