Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo prodaja Šmarskega hrama vendarle stekla?


prodam-hram2O Šmarskem hramu, propadajočem objektu sredi Šmarja, ki so ga v zadnjem času zaznamovale neuspele prodaje, smo v preteklosti že pisali. Po pisanju Občine Šmarje pri Jelšah je konec oktobra podjetje Latis iz Šmarja pri Jelšah z vsemi več kot dvajsetimi solastniki podpisalo kupoprodajno pogodbo o nakupu Šmarskega hrama.

Naj spomnimo, da je to podjetje skušalo že junija od obstoječih lastnikov in preko dražbe odkupiti celoten objekt, ga prenoviti, nato pa del prostorov (1.016 m²) za dobrega 1.5 milijona evrov prodati Občini Šmarje pri Jelšah, kamor bi se preselila občinska uprava.

Načrt je padel v vodo, ko je dolžnik poravnal dolg za lastniški delež svojega dela objekta, ki je bil na dražbi, s tem pa je bila dražba odpovedana.

Pred prodajo potrebno urediti vse neporavnane obveznosti

Podjetje Latis bo s plačilom celotne kupnine in po plačilu vseh davčnih in drugih neporavnanih obveznosti v zvezi z nepremičnino postal edini lastnik Šmarskega hrama, lahko bo nadaljeval projektiranje, pridobivanje gradbenega dovoljenja in vsega potrebnega za adaptacijo in ureditev stavbe. S tem bodo tudi izpolnjeni pogoji iz predpogodbe za nakup prostorov za potrebe občinske uprave.

Seveda pa se lahko zaplete v primeru, če kateri izmed več kot dvajsetih lastnikov ne bo ali ne bo sposoben poravnati vseh davčnih in drugih neporavnanih obveznosti. S tem namreč ne bodo izpolnjeni pogoji za prodajo objekta. Slednje naj bi bilo jasno v naslednjih dveh tednih.

Na občinski spletni strani so še zapisali, da bo, če bo seveda šlo vse po načrtih, selitev občinske uprave v nove prostore predvidoma možna v letu 2018.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah