Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Avtoricam postavitve kipov v šmarskem muzeju pomembni nagradi v državnem merilu


Šmarski muzej baroka že od odprtja postaja vse bolj prepoznaven v lokalnem in tudi v slovenskem kulturnem prostoru, kar zagotovo priča obisk posameznikov in skupin, ki se povečuje. Poleg izjemne zbirke 43 baročnih kipov s šmarske Kalvarije in drugih eksponatov, ki jih muzej hrani, je osrednja muzejska dvorana postala tudi prizorišče kvalitetnih kulturnih dogodkov.

Šmarje je tako dobilo še en izjemno zanimiv prostor za kulturne dogodke in  ob že znanih številnih kulturnih programih v Kulturnem domu, dopolnilo kulturno ponudbo kraja.

Pred kratkim sta potrditev za dobro delo prejeli avtorica postavitve kipov v muzeju Meta Hočevar in restavratorka kipov mag. Nuška Dolenc Kambič.

Arhitektka, scenografka, režiserka, profesorica na AGRFT,  Meta Hočevar, prejemnica številnih nagrad in priznanj, med drugim tudi Prešernovo nagrado, je poleg omenjenih prejela nagrado za življenjsko delo Društva oblikovalcev Slovenije. Postavitev baročne zbirke v šmarskem muzeju je bila pri tem prav gotovo opažena.

Restavratorka, mag. Nuška Dolenc Kambič, ki ustvarja in dela v Restavratorskem centru republike Slovenije, pa je za restavriranje originalnih kipov s šmarske Kalvarije postavljenih v Muzeju baroka in izdelavo kopij, ki so sedaj nameščene v kapelah, prejela priznanje Društva restavratorjev Slovenije.

Ti priznanji po pisanju Muzeja baroka dokazujeta, da so pri izbiri strokovnjakov za obnovo in postavitev kipov imeli srečno roko, kar naj bi bilo med drugim tudi zelo pomembno za prepoznavnost muzeja.