Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Teden otroka praznovali tudi v Rogaški Slatini


Projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, Teden otroka, se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru. V tem tednu se odvijajo različne dejavnosti za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji in tako je bilo prejšnji teden tudi v Rogaški Slatini.

Knjižnica Rogaška Slatina je v sodelovanju z Občino Rogaška in Rogatec ter Zavodom za kulturo in turizem organizirala zanimiv tedenski program, ki so ga soustvarjali različni izvajalci. Letošnjo poslanico ob Tednu otroka je napisala Desa Muck.

Svet, v katerem želim živeti.
Svet, v katerem želim živeti.

V ponedeljek so v Knjižnici Rogaška Slatina z Nino Hajnšek potekale angleško-igralne urice, kjer so otroci prebirali pravljice in se učili angleškega jezika. Kino Rogaška jim je v torek pripravil sinhronizirano družinsko pustolovščino Gašper in Petra na Safariju, v sredo so otroci v dvorani Kulturnega centra v Rogaški gledali gledališko predstavo v izvedbi Miškinega gledališča (Čudežni pralni stroj), v četrtek pa so otroci začeli 7. sezono bralne značke za otroke Ježkov nahrbtnik, ki spodbuja bralno kulturo pri najmlajših.

Na Evropski ploščadi so petkovo popoldne otroci preživeli v družbi plesnega kluba KušNiMe, otroci pa so svojo ustvarjalnost lahko izrazili s poslikavo na kulise. Teden otroka so otroci zaključili s pohodom na Donačko goro, zbrali so se pri Rudijevem domu in pot nadaljevali do križa na vrhu Donačke gore.

Na pohodu se je otrokom pridružil tudi župan Občine Rogatec, Martin Mikolič.

Knjižnica Rogaška Slatina je v Tednu otroka pripravila bogat program za otroke.
Knjižnica Rogaška Slatina je v Tednu otroka pripravila bogat program za otroke.

Desa Muck je v letošnji poslanici zapisala: »Ne živimo samo v enem svetu. Živimo v veliko majhnih svetovih. Lahko si jih izmislimo tudi sami. Lahko v njih ni nikogar razen nas ali pa so v njem samo tisti, ki jih vanje povabimo. Prav zagotovo pa čisto vsi živimo v dveh svetovih.«

Otroci so Teden otroka zaključili s pohodom na Donačko goro.
Otroci so Teden otroka zaključili s pohodom na Donačko goro.

Teden otroka nas vse, ki delamo z njimi ali pa jih imamo, še dodatno spomni, da smo za njihovo prihodnost odgovorni tudi mi. Mi jim pomagamo soustvarjati svet, v katerem živijo, premalokrat pa jim zares prisluhnemo, ko nam skozi različne načine sporočajo, v kakšnem svetu pa si oni resnično želijo živeti.

teden v katerem zelim ziveti

t/: jC, f:/ Knjižnica Rogaška Slatina, Nataša Koražija

Save