Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Teden otroka 2016 v Šmarju pri Jelšah: predstavitev intervencijskih služb (foto in video)


predstavitev_sluzb_za_resevanje_2016_1V tednu otroka, ki ga letos obeležujemo od 3. do 9. oktobra, vrtci in šole po vsej Sloveniji s svojimi aktivnostmi tradicionalno posvetijo pozornost dejavnostim, ki jih otroci svobodno izberejo, in v njih tudi sodelujejo. Letošnja tema se glasi “Svet, v katerem želim živeti!”

Dejavnosti, ki so v prvi vrsti pomembne za razvoj otrok in celo za kasnejšo poklicno orientacijo, ob šolskem delu pomembno vplivajo na razvoj socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin tudi vse organizirane in namerne oblike neformalnega izobraževanja, ki potekajo zunaj obveznega pouka ali institucionalnega predšolskega varstva.

Na šmarskem igrišču tudi tokrat na ogled intervencijske službe

V okviru tedna otroka je včeraj dopoldne v Športnem parku Šmarje pri Jelšah pod okriljem šmarskega vrtca potekala predstavitev služb za pomoč in reševanje. Na dogodek, ki si ga je tudi tokrat ogledalo veliko število otrok (iz vrtca in prve triade OŠ, iz Kozjega in bližnjega VDCja), so se prijazno odzvali gasilcireševalci, policisti, člani civilne zaščite, jamarski klub, klub reševalnih psov, Rdeči križ in vojaki.

predstavitev_sluzb_za_resevanje_2016_2

Predstavniki posameznih institucij in klubov so obiskovalcem predstavili opremo, pripomočke za reševanje, zaščitna in delovna oblačila in intervencijska vozila. Najmlajši so se z opremo seznanili v praksi, stvari so lahko prijeli in preizkusili. S tem so se otroci še bolj približali in identificirali s tovrstnimi poklici in prostovoljstvom.

V tednu otroka se bodo odvili številni dogodki

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. V ta namen se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke.

Bogat program so pripravili tudi v šmarskem vrtcu in osnovni šoli. Najmlajši so prisluhnili pravljici v naravi, v dopoldanskem času pa bodo potekale jesenske ustvarjalne delavnice, obujali bodo stare gibalno-rajalne igre ter raziskovali naravo, v kateri živijo.

predstavitev_sluzb_za_resevanje_2016_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na torkovem ogledu intervencijskih služb, v video posnetku pa si lahko ogledate utrinke z dogodka.

eH