Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svetovni dan starejših obeležili v šentjurskem domu starejših


svetovni_dan_starejsih_sentjur_11. oktober je svetovni dan starejših. V Domu starejših Šentjur ta praznik običajno obeležijo s tradicionalnim srečanjem s svojci in dnevom odprtih vrat, ki ga poimenujejo Sonce v jeseni. Ker so se pred dnevi lotili prenove osrednjega dela hiše, tega srečanja v taki obliki ni bilo mogoče organizirati. Ko bodo dela končali, bodo na srečanje povabili svojce, praznik pa so praznovali na malo drugačen način.

Pred časom so dobili v dar sestavne dele za leseno ptičjo hišico in odločili so se, da jo bodo pobarvali na posebnem dogodku. K sodelovanju so povabili  varovance Varstveno delovnega centra Šentjur, z katerim zgledno sodelujejo na različnih prireditvah in aktivnostih že vrsto let in so se dogodka z veseljem udeležili.

Udeležence je uvodoma pozdravila direktorica mag. Vesna Vodišek Razboršek, ki je gostom izrekla dobrodošlico, stanovalcem čestitala ob prazniku in vsem zaželela prijetno druženje in uspešno delo.

svetovni_dan_starejsih_sentjur_2

Deli hišice so potem romali iz rok stanovalcev v roke varovancev Varstveno delovnega centra in obratno, dokler niso bili vsi pobarvani. Dom je poskrbel za pogostitev udeležencev, varovanci Varstveno delovnega centra pa s svojim nastopom za veselo razpoloženje

Hišico bodo postavili v domski vrt in skrbeli, da bo pozimi v njej vedno dovolj hrane za lačne ptičke.

Vir in foto: Jazbec Barbara, delovna terapevtka