Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 24. 10. 2016


17. 10. 2016 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se občanka iz Sodne vasi ne odziva na klice. Na kraj so odšli policisti, gasilci ter reševalci. Po vstopu v stanovanje so občanki nujno zdravniško pomoč nudili reševalci in zdravnik, nakar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Celje. Policisti so o dogodku pisno obvestili pristojno ODT.

V noči iz 18. na 19. 10. 2016 je na PP Šmarje pri Jelšah poklical občan iz Babne Reke ter naznanil, da mu pred stanovanjsko hišo gori osebni avtomobil. Na kraj so odšli policisti in gasilci iz treh prostovoljnih gasilskih društev. Po uspešnem gašenju so policisti opravili ogled kraja, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je bil požar na vozilu podtaknjen. Policisti kaznivo dejanje še preiskujejo in bodo na Okrožno državno tožilstvo zoper storilca podali kazensko ovadbo. Z dejanjem je prijavitelj oškodovan za najmanj 2000 eur.

19. 10. 2016 je patrulja v kraju Mestinje ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je ta upravljal vozilo pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker si voznik ni uredil prevoza, mu je bilo odrejeno pridržanje. Prav tako mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki je bilo skupaj z obdolžilnim predlogom posredovano sodniku za prekrške.

20. 10. 2016 je patrulja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateremu je elektronski alkotest pokazal rezultat 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno odvzeto ter je bilo z odbolžilnim predlogom posredovano sodniku za prekrške, ki bo odločal o nadaljnji usodi preizkušanca.

20. 10. 2016 so policisti zbirali obvestila ter opravljali ogled kraja vloma v pisarno podjetja iz Grlič. Pri tem je bilo ugotovljeno, da iz pisarne ni bilo ničesar odtujenega, z vlomom je bila lastniku povzročena le materialna škoda, nastala na vratih. Sledi še nadaljnja preiskava kaznivega dejanja, nakar bodo policisti na tožilstvo posredovali kazensko ovadbo.

20. 10. 2016 je prišlo do manjšega spora med občanom iz Zg. Tinskega ter »vikendašem, saj je slednji z vozilom zaparkiral dovozno cesto. Zaradi navedenega so morali posredovati policisti, ki so kršitelju izdali plačilni nalog.

23. 10. 2016, v nočnem času, je na OKC PU Celje poklicala občanka ter naznanila, da je njen vinjeni partner do nje nasilen in je prosila za posredovanje Policije. Na kraj so odšli policisti, ki so ugotovili, da je prijaviteljica že več let žrtev psihičnega in fizičnega nasilja, ki ga nad njo v prisotnosti treh mladoletnih otrok izvaja njen partner. Zaradi navedenega so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, katerega je preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal. Zoper nasilneža bodo policisti na pristojno ODT posredovali kazensko ovadbo.