Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 10. 10. 2016


3. 10. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah na podlagi zakona o orožju, občanu, ki ga obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje, zasegli pištolo znamke WALTHER z dvema nabojnikoma in veljavno orožno listino. Zoper navedenega bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

7. 10. 2016 so policisti obravnavali delovno nesrečo s traktorjem. Ko je voznik traktorja z obračalnikom obračal travo, se je na strmini s traktorjem prevrnil ter se prevračal približno 50 metrov. Po prevračanju je voznik obležal pod traktorjem. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da se je voznik huje telesno poškodoval in je bil v življenjski nevarnosti. O nesreči bodo policisti s poročilom obveščali pristojno tožilstvo.

7. 10. 2016 so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili in se je zgodila dan prej. Pri tem se je en udeleženec lažje telesno poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

7. 10. 2016, v nočnem času, je patrulja v kraju Šentvid ustavljala voznika osebnega vozila, ki pa se za znake policije ni zmenil ter z vožnjo nadaljeval. Po nekaj kilometrih je z vozilom le ustavil, nakar pa je bil med postopkom do policistov nesramen in ni upošteval njihovih zakonitih odredb oz. ukazov, zaradi česar so bila uporabljena tudi prisilna sredstva. Pri postopku je tudi odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje ter mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o javnem redu in miru. Zoper navedenega je bil še podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške, saj je kršil več določil ZPrCP.

8. 10. so policisti posredovali v stanovanjski hiši na območju Osredka pri Podsredi, kjer je vinjeni občan doma razbijal inventar ter se do domačih vedel žaljivo in nesramno. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve določil po ZJRM.

8. 10. je patrulja v kraju Podsreda ustavila in kontrolirala voznika OA, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi navedenega mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa je bil posredovan obdolžilni predlog.