Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 18. 10. 2016


ZASEG DVEH TRAKTORJEV

Policisti PP Rogaška Slatina so v zadnjem tednu ustavili dva voznika traktorjev, ki sta vozila pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. V obeh primerih sta bila traktorja zasežena, zoper kršitelja pa je bil podan obdolžilni predlog na OS Celje.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠCA

Podplat, 11. 10. 2016

Policisti so v jutranjem času obravnavali prometno nesrečo v Podplatu, pri čemer je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v pešca. Pešec je  prehod za pešce prečkal pri zeleni luči. Pešec je utrpel telesne poškodbe, ukrep zoper povzročitelja pa bo izveden glede na stopnjo poškodb pešca.

Policisti opozarjajo vse pešce, da upoštevajo pravilno smer hoje izven naselja (levi rob vozišča glede na smer hoje) in naj uporabljajo prometne površine, namenjene hoji pešcev.

Pešec, ki ponoči hodi zunaj naselja ali v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, mora nositi na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču, svetilko, ki oddaja belo svetlobo, ki je vidna s sprednje in zadnje strani ali odsevni telovnik živo rumene ali oranžne barve z vdelanimi odsevnimi trakovi bele barve, ali odsevnik ( kresničko ).

Ob tem opozarjajo tudi voznike, da so še posebej pozorni na pešce in v križiščih dajo prednost pešcem, ki prečkajo vozišče.

VSILJIVO PRODAJANJE IZDELKOV

12.10.2016

Policisti so bili s strani občana obveščeni, da tujci na vsiljiv način prodajajo posodo. Tujci so bili izsledeni in jim je bila izrečena globa.

Tudi v tem primeru policisti opozarjajo občane, da so pozorni na morebiten pojav tujcev, saj le ti pogosto na vsiljiv način prodajajo izdelke po domovih, ki pa vselej niso dobre kvalitete. Pri tem se pogosto dogaja, da obenem izvršijo tudi priložnostno tatvino na način, da eden izmed prodajalcev zamoti osebo, drugi pa storijo tatvino. Še posebej so izpostavljeni starejši občani, ki živijo sami.