Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

OŠ Bistrica ob Sotli prejela nagrado za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva


os_bistrica_ob_sotliNa predvečer svetovnega dneva učiteljev, ki ga obeležujemo 5. oktobra, je v Grand Hotelu v Ljubljani potekala jubilejna, 50. podelitev nagrad Republike Slovenije na področju šolstva. Med letošnjimi prejemniki je tudi bistriška šola, ki je prejela državno nagrado za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva.

Slavnostni nagovor je imel predsednik države Borut Pahor, prisotne pa je nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič. Slednja je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavila pomen zaupanja za ohranjanje slovenskega izobraževalnega sistema in za njegov nadaljnji razvoj. Že danes je ta po njeni oceni mednarodno primerljiv in mnogokrat označen kot kakovosten, celo odličen. Prav učitelj pa je tisti, ki mu moramo zaupati, saj je gradnik znanja, je poudarila ministrica.

Nagrade so pod imenom Žagarjeve nagrade prvič podelili 26. oktobra 1957, namenjene so bile najzaslužnejšim prosvetnim delavcem kot “izredno družbeno priznanje”. V posameznem letu se je podelilo od pet do enajst nagrad, kar je tudi z Zakonom o nagradah RS na področju šolstva najvišje možno število.

Bistriška osnovna šola kakovostna, učeča in se nenehno razvija

V obrazložitvi so navedli, da bistriška osnovna šola velja za pionirja na področju vzgoje in izobraževanja, je kakovostna in učeča se šola, ki se nenehno spreminja in razvija. Med prvimi je uvedla progam 9-letke, je začetnica uvajanja drugega tujega jezika v šolo ter prvega tujega jezika v 1. triado. Poleg omenjenega se nenehno vključuje v številne mednarodne in domače projekte, pozornost namenjajo tudi odnosu otrok do zdravega načina življenja in medsebojnim odnosom.

Letos je odbor nagrade podelil na petih področjih, in sicer eno nagrado za predšolsko vzgojo v vrtcih, dve nagradi za osnovno šolo, eno nagrado za področje osnovnega glasbenega šolstva, pet nagrad za področje visokega šolstva in dve nagradi za področje izobraževanja otrok s posebnimi potrebami. Pet nagrad je podelil za življenjsko delo, šest pa za izjemne dosežke na področju šolstva.

Vir in foto: spletna stran OŠ Bistrica ob Sotli