Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

GrobelnoFEST 2016 z narodnozabavnim in rock večerom (foto in video)


grobelnofest_2016_1Minuli petek in sobota sta na Grobelnem minila v znamenju glasbenega festivala GrobelnoFEST. Organizator, KD Grobelno, je na igrišču pod šotorom izpeljal glasbeni festival, ki po njihovih besedah združuje na videz nezdružljivo.

Petkov večer je bil namenjen glasbi bratov Avsenik, sobotni pa glasbi najkvalitetnejših mladih slovenskih rock zasedb. Skupni imenovalec obeh večerov je bil, tako organizator, kvalitetna muzika.

grobelnofest_2016_2

V petek nastopili Ansambel Pik, Ansambel Sekstakord in Ansambel Zupan

Trije ansambli, ki jih ljubitelji narodnozabavne glasbe še kako poznajo, so na plesišče privabili številne obiskovalce. Prvi sta nastopili lokalni zasedbi (Pik in Sekstakord), večkrat nagrajeni mladci, ki so dodobra ogreli občinstvo.

Zadnji nastopajoči petkovega večera pa so bili člani Ansambla Zupan, ki jih številni poznavalci tovrstne glasbe primerjajo z Avseniki. Kilometrina in izkušnje zasedbe so seveda pripomogle k odličnim izvedbam na odru, na plesišče pa privabile številne pare.

Vabljeni k ogledu video utrinkov s petkovega večera:

Sobotni GrobelnoROLL postregel s tremi rock skupinami

Če je petkovo dogajanje dalo slutiti, da bo tudi sobotno napolnilo prireditveni šotor, pa je žal ostalo le pri slutnjah. Trije mladi bandi – Hula Hoop, Stari pes in Koala Voice sicer niso privabili toliko ljudi kot petkovi ansambli, so se pa vse tri zasedbe tistim, ki so se udeležili sobotnega dela festivala, predstavile, kot je treba.

Uvodoma so na oder stopili člani skupine Hula Hoop, ki jih zaznamuje predvsem neobičajna zasedba – nimajo kitarista, se pa basist rad vživi v to vlogo. Zvočno barvitost ustvarjajo s kombiniranjem klavirskih zvokov z bass in sint efekti ter prodornim ženskim vokalom. Za močnejši vizualni učinek, se jim na koncertnih odrih rad pridruži saksofonist Engelbert iz lesa.

grobelnofest_2016_3

Za njimi so se predstavili člani skupine Stari pes, ki skupaj delujejo pet let. Odlikujejo jih melodične in poslušljive improvizacije, ki na trenutke spominjajo na pinkloydovski in pearljamovski stil.

Zadnji pa so v sklopu letošnjega Grobelnofesta nastopili člani skupine Koala Voice. Lotevajo se številnih glasbenih stilov, vse od modernega popa, indie alternative, rocka 70., progresije in drugih. Za njihovo prepoznavnost in reklamo je zagotovo poskrbel eden izmed slovenskih mobilnih operaterjev, kateremu so posodili pesem Go Disco, Go.

Vabljeni k ogledu utrinkov s sobotnega večera:

Seveda je GrobelnoFEST 2016 uspel, kar je pokazal že petkov večer, ko se je pod šotorom plesalo, pilo in jedlo. Nekoliko drugače je bilo v soboto, kar daje slutiti, da je zanimanje za mlade slovenske rock skupine precej manjše oz. ga s strani starejše populacije ni. So pa zagotovo na svoj račun prišli mlajši domačini, ki so uživali v rock glasbi in improvizacijah. Morda bi kakšnega obiskovalca več privabila le kakšna izkušenejša oz. bolj uveljavljena rock skupina.

Vabljeni o ogledu galerije fotografij, posnetih na Grobelnofest 2016.

eH

polovicka_celje_klik