Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan gasilcev, policistov in reševalcev v Rogaški Slatini 2016 (foto in video)


Minulo nedeljo je na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini v okviru Meseca požarne varnosti potekal Dan gasilcev, policistov in reševalcev. Gasilska zveza Slovenije je tematiko letošnjega meseca varstva pred požari namenila splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida.

O pravilnem ravnanju, evakuaciji ob splošnih nevarnostih se v tem mesecu seznanjajo tudi šolarji v šolah in vrtčevski otroci. Pomembni so vsekakor preventivni ukrepi, a ko do nezgod pride, je potrebno odreagirati hitro in pravilno. Združeni gasilci, reševalci in policisti so pripravili zanimivo prireditev, ki je bila v prvi vrsti namenjena osveščanju ljudi in otrok.

Policijska postaja Rogaška Slatina - policist skrbi za mojo varnost!
Policijska postaja Rogaška Slatina – policist skrbi za mojo varnost!

Gasilc, policisti in reševalci so se obiskovalcem predstavili s svojimi vozili in prikazali, kako uporabljajo opremo. Tokrat so veliko obiskovalcev pritegnili tudi policisti iz PP Rogaška Slatina, saj so v Rogaško Slatino povabili tudi upokojeneca policista iz Murske Sobote, Štefana Abrahama, ki je na ogled pripeljal vozilo milice ter miličnika z radarjem. Rogaško sta obiskala tudi vrhunska športnika iz vrst policije, judoist Rok Drakšič in deskar na snegu Rok Marguč.

V prispevku si lahko pogledate, kaj je ob Dnevu gasilcev, policistov in reševalcev povedal vodja PP Rogaška Slatina, g. Darko Grobin:

Policisti so predstavili, kako skrbijo za dnevno varnost v prometu, pogledali smo si lahko alkotest, uporabili pijana očala, stringer, najbolj pogumni pa so sedli na zaletavčka, simulator trka v prometni nesreči.

Gasilci Steklarne Rogaška Slatina so raztegnili lestev, še bolj pogumni pa so šli v zadimljen prostor z dihalnim aparatom.
Gasilci Steklarne Rogaška Slatina so raztegnili lestev, še bolj pogumni pa so šli v zadimljen prostor z dihalnim aparatom.

Na zeleni pred Centralom je potekal otroški gasilci poligon, tekmovalna gasilska vaja, gasilci so prikazali tudi uporabo gasilnih aparatov. Ob 16. uri se je začela tudi atraktivna vaja. Na ploščadi so razstavljali tudi reševalci ter pokazali, kako se nudi prva pomoč in kako deluje avtomatski defibrilator. Dogodka so se udeležili tudi študentje iz Univerze v Mariboru, ki je v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina izvedla razstavo o izdelani viziji kot dogodek, vezan na pripravo Celostne prometne strategije.

Tudi tokrat so gasilci poskrbeli za mošt, kostanje, sokove, vzpostavljena je bila tudi turistična tržnica.

Prikaz uporabe gasilnega aparata.
Prikaz uporabe gasilnega aparata.

Vabimo vas k ogledu galerije fotografij.

f/t/v: jC

kino_smarje_polovicka

Save

Save