Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bučn’ce 2016: šentjurski praznik buč in domačih dobrot (foto in video)


bucnce_sentjur_2016_1Danes dopoldne se je na Mestnem trgu v Šentjurju v organizaciji Razvojne agencija Kozjansko, OE Ljudske univerza Šentjur, v sodelovanju z Lokalnim časopisom Šentjurčan, odvila 10. mednarodna turistična prireditev Bučn’ce 2016.

Prireditev, namenjena izobraževanju prebivalstva na področju etnologije in kulturne dejavnosti, turistični promociji Šentjurja in ohranjanju domačih obrti, je tudi letos privabila obiskovalce od blizu in daleč, ki so si z zanimanjem ogledali jesensko obarvane stojnice.

Pestra in raznolika ponudba

Z izdelki na stojnicah, ki jih je letos bilo okoli trideset, so se tudi tokrat predstavile kmetije z dopolnilno dejavnostjo, pridelovalci kmetijskih pridelkov in ostali ponudniki različnih storitev. Obiskovalci so lahko kupili izdelke in se seznanili z aktivnostmi društev, šol in posameznikov z območja Lokalne akcijske skupine Od Pohorja do Bohorja in iz drugih krajev Slovenije.

bucnce_sentjur_2016_2

Podelili nagrade za največjo, najdaljšo in najtežjo bučo ter Najlepše rože

Kot veleva tradicija, pa so podelili nagrade za največjo, najdaljšo in najtežjo bučo ter nagrade lokalnega časopisa Šentjurčan v akciji Najlepše rože. Nagrado za največjo, najdaljšo in najtežjo bučo, je letos prejela Ana Gajšek.

Podelili so tudi nagrade ob zaključku akcije Najlepše rože. Prvo nagrado s strani bralcev je prejela družina Bevc z Babne Gore. S strani komisije pa je prvo nagrado prejela družina Grosek z Zbelovske Gore.

bucnce_sentjur_2016_3

Nagrade za sodelovanje pa so prejeli še Jožica Vengust iz Vodruža, Nevenka Antlej iz Dobja pri Lesičnem, Helena Volasko iz Dobja in Martina Volarič z Grobelnega.

Alojz Firer z ženo pa si je prislužil nagrado za urejeno okolico.

Bogat spremljevalni program

V bogatem kulturnem programu so nastopili folkloristi, citrarji in ljudski pevci, organizatorji so pripravili tudi delavnico za otroke. Nastopile pa so tudi zumbike, ki delujejo v okviru Društva prijateljev mladine Šentjur in jih vodi Nina Hriberšek. Insert njihovega nastopa si lahko ogledate v spodnjem videu.

bucnce_sentjur_2016_4

S plesno točko so se predstavili učenci OŠ Dramlje, najmlajši pa so uživali v lutkovni predstavi Bodimo prijatelji v izvedbi Pravljičarne. Prireditev je ob koncu nekoliko skrajšal dež.

eH

tajfun-polsi-klik