Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

2. Oktoberfest na Dolgi gori (foto, video)


2_oktoberfest_nadolgi_gori (1)

Pred gasilskim domom na Dolgi Gori so minulo soboto priredili že drugi Oktoberfest na Dolgi Gori, katerega se je ponovno udeležilo veliko število obiskovalcev.

Minulo soboto so člani PGD Dolga Gora pripravili drugi Oktoberfest pred tamkajšnjim gasilskim domom. Prireditev se je pričela z nastopom godbe na pihala,  nadaljevala pa z odlično zabavo z ansamblom Gadi. Prireditev je bila ponovno izredno lepo obiskana, tamkajšnji šotor je bil namreč dodobra poln zabave in piva željnih obiskovalcev.

Oktoberfest je bil prvič prirejen oktobra 1810. Priredili so ga v čast poroke bavarskega princa Ludviga in princese Terese. Festival je trajal od 12. do 17. oktobra. Že prvi Oktoberfest je med obiskovalci in prebivalci bavarske požel dober odziv, zato so ga ponavljali iz leta v leto, dokler ni postal tradicionalen del bavarske kulture. Sčasoma so ga zaradi ugodnejših vremenskih razmer in toplejših noči predstavili na konec septembra, zaključi pa se še vedno v prvem oktobrskem vikendu.

2_oktoberfest_nadolgi_gori (2)

Po odzivih sodeč bo Oktoberfest postal stalnica in tradicionalna prireditev na Dolgi Gori, saj se zabave udeležuje ogromno število obiskovalcev. Prav tako pa lahko rečemo, da so člani PGD Dolga Gora pionirji Oktoberfesta na območju Kozjanskega in Obsotelja.

v/t/f: Dejan Hribernik

razstava-mack-polsi-klik3